Следвайте ни

Кърк Дъглас разкри на какво дължи 103-годишнината си

viber icon

Холивудският актьор Кърк Дъглас навърши впечатляващите 103 години на 9 декември.

Холивудският актьор Кърк Дъглас навърши впечатляващите 103 години на 9 декември. Той е роден в семейство на руски имигранти, а Холивуд го помни с големите му роли Спартак и Ван Гог.

Той твърди, че дълголетието му се дължи на съпругата му, която също е на заветните 100 години, Ан Байдънс Дъглас. Тя винаги е била до него, за да му помага и да го подкрепя в това, което прави, но също и когато му е било тежко или е боледувал.

Дъглас преживя инсулт, който наруши говора му. Поради това той спря да играе. Преживял е и тежка катастрофа с хеликоптер през 1991 г., а това, което най-много го е съсипало, е смъртта на сина му Ерик през 2004 година.

Със съпругата си Ан се запознава през 1953 г., малко след развода с Даяна Уебстър, от която има синове Майкъл и Джоел. В началото тя не искала да се забърква с известни актьори, но химията била толкова силна, че променила решението си.

И двамата днес са посветени на благотворителност. Те помагат за изграждането на 400 училища и детски площадки и създават Център за помощ на страдащи от Алцхаймер. След смъртта им работата ще бъде прехвърлена на благотворителна организация, която вече са избрали. 

novini.rozali.com

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?