Следвайте ни

Капките получиха нотариална покана заради песен на Силвия Кацарова, а тя...

viber icon

Скандалите в "Като две капки вода" този сезон са на всяка крачка. Този път повод за драма стана смяна на песен, което озадачи зрителите на имитаторското шоу и доведе до множество коментари. Миналата седмица на Михаела Маринова й се падна да се превъплати в Силвия Кацарова и заедно с Васил Найденов да изпеят емблематичната песен "Огън от любов". В последния момент обаче от продукцията съобщиха, че поради независещи от тях причини Михаела ще бъде Мария Илиева и ще пее "Болката отляво". 

Това разгневи зрителите, а някои от тях подозират, че Михаела не е могла да се справи с имитацията на Кацарова и затова е поискала смяна. Истината се оказа доста различна,твърди blitz.bg.

 Оказа се, че правата върху текста на "Огън от любов" се държат от Владислав Славов. Той информирал продукцията, че не Музикаутор, а той има права върху текста и ако то бъде изпълнено, ще трябва да му се плати. Оказа се, че такива нотариални покани са отправяни и до други телевизии, които са искали да излъчват парчето. 

Странното тук е, че Славов не е автор на текста, нито пък изпълнител на песента. Автори на най-големите текстове на естрадни хитове издадоха пред наш репортер, че са били заблудени от Владислав Славов да му прехвърлят авторското си право. Подвел ги с убеждението, че иска подписът им, за да включи въпросните песни в предстоящ сборен албум. 

Освен Кацарова потърпевши се оказаха още Росица Кирилова, Кристина Димитрова, Кичка Бодурова, Петя Буюклиева и т.н., гласи светската клюка. Самата Силвия Кацарова няма право да изпълнява вечния си хит по участия, докато не докаже, че има някаква шашма и не си върне това право чрез съда.

Именно това е причината Михаела да не може да изпълни задачата си и да е търси компромисен вариант. Все пак държали да остане Васил Найденов като дуетен партньор и взели неговата песен 'Болката отляво", която на един лайф изпълни в акустична версия с Мария Илиева.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Радев

Радев

13.04.2021 | 10:29

Дебелия Фънки е циганофил и българофоб а уж се прави на рокаджия, но не спря да се дупи на циганите е шоуто. Вече не го гледам това шоу а и повечето хора които познавам и те не го гледат вече по същите причини.

Отговори
1 1
Георги v.

Георги v.

12.04.2021 | 07:48

Поетите са си отстъпили правата срещу мизерно заплащане, за което са си виновни само те. Не са ли гледали, какво подписват. В случая най - ощетени са авторите на музиката( проф. Мария Ганева "Бяла въздишка", Тончо Русев *Топъл дъжд" и т. н.), които държат 2/3 от правата върху дадена песен. За съжаление, Законът за авторското право и глупостта на хората позволяват на тарикати като горепосоченият да се възползват.

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?