46

Кантарът заковал 85 кг.: Милица Гладнишка отслабна без диети, ето как

Актрисата е обърнала гръб на драстичните диети и вече отдавна не брои всяка калория. Вместо това разчита на някои лесни правила за топ форма

Милица Гладнишка, която празнува 46-тия си рожден ден на 3 юни, дълго време се бори с килограмите. В един момент талантливата актриса и певица тежала 85 кг. Това бил нейният връх. „Просто беше страхотно. Не можех да се обърна”, сподели актрисата през смях в понеделник, когато с колегата й Китодар Тодоров водят рубриката „Весели дебати” в предаването „На кафе” по Нова тв. 

Тази седмица темата, която разискваха, бе „за” и „против” диетите. „За” диетите сме, макар да не ни личи”, подхвана Милица темата с типичното си чувство за хумор. Актрисата може и да е „за” диетите, но в никакъв случай за драстичните такива. Трябва да се подхожда внимателно при избора на строг хранителен режим с цел отслабване и да се прилага с мярка. Милица се убедила в това още на 16 години, когато решила да се вталява с лечебния глад на Лидия Ковачева. Половин килограм плодове на ден и течности – това била диетата. Милица не уточни колко време по правило трябвало да се спазва. За сметка на това разказа как тя така се увлякла, че отслабнала драстично, но и си докарала проблеми.

„Грешката ми там беше, че бях разбрала погрешно един слух, че един човек след като на третия ден изял глава лук, встрани от диетата, се парализирал”, обясни Милица. 16-годишната тогава актриса толкова се притеснила, че не спряла диетата след третия ден, нито след десетия ден. Гладувала два месеца – приемала само плодове и течности. Ефектът бил уау! Свалила 17 кг. Само че си докарала и някои нарушения. „В резултат цикълът ми спря за шест месеца”, сподели тя. Пълният ужас за нея започнал със захранването. Хапвала си с не кой знае каква мярка: „Ровех тайно по шкафовете за бисквити”. Заради здравословните нарушения, в резултат явно на продължителното гладуване, известно време Милица получавала киселини само от половин филия хляб. В крайна сметка актрисата се оправила, но си върнала 10 кг. от първоначално свалените 17 кг.

Днес Милица е против строгите, продължителни диети. Привърженик е на лекото ограничение, което дава резултат в дългосрочен план. „Когато искам да сваля няколко килограма, спирам да ям торта след 18 часа. Предполагам, че ако изобщо спра поне за един месец да ям торти, ще отслабна още повече. Но не ми трябва, защото тортата пък ти дава щастие и радост”, разясни Милица философията си по отношение на ограниченията в храненето.

Тя не спазва строги хранителни режими, което винаги подчертава, но въпреки това продължава да е герой в разни статии в интернет за отслабване и диети, представяни като нейни. И все ще се намери някой, който да повярва, и да й пише в социалната мрежа дали е вярно, че тъкмо с посочената диета поддържа фигурата си. Случва се и, като я видят на живо, почитатели да отбележат колко е отслабнала, а пък всъщност на екран, изтъквала е Милица, човек изглежда по-едър. Признавала е още, че често се случва почитатели да я черпят с ястия, които са направили. Тогава нямало как да откаже, за да не ги обиди, и приемала, без значение дали точно тогава пази талия. „Разхождам кучето, дядо Георги ми носи кекс, който е направил. И аз ща, не ща го ям, диета, не диета”, казвала е Гладнишка през смях. Почитатели са я изненадвали още с домати, краставици и други от собствената си градина, както и с ръчно направени бижута, дрехи, чорапогащници.

В последните две години актрисата действително е в добра форма, но това се дължи не на диети или хранителни режими, а на забързано ежедневие. Когато през деня има доста ангажименти, включително и репетиции за концерт или постановка, Милица понякога едва намира време за обяд, защото работи от сутрин до привечер. А когато все пак излезе в почивка, хапва само супа, защото след това пак се втурва в репетиции.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ivo

ivo

04.07.2022 | 15:20

САМО ПУТЕТО И Е 3 КИЛОГРАМА

Отговори
1 0
Ми ли ца

Ми ли ца

04.07.2022 | 19:53

Простак!

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?