Следвайте ни

Какво търсят мъжете и жените в своя партньор

viber icon

Отивате на първа среща с непознат мъж или жена. Срещате се на познато и за двама ви място и започвате разговор. Какво е първото нещо, което забелязвате у него/нея? Височината, очите, облеклото? За всеки от нас първото впечатление се базира на различни фактори и хората дават различни отговори на въпроса „Какво те впечатли първоначално в партньора ти?“.

Ново проучване обаче обобщава какво точно търсят мъжете и жените в една потенциална половинка. Учени от университета в Гьотинген, Германия, са изследвали близо 68 хил. души от 180 страни чрез две интернет приложения. Резултатите показали, че и за мъжете, и за жените, външният вид е от изключително значение. Интелигентността и доброто отношение – не толкова.

Какво искат жените?
Този въпрос мъчи почти всеки мъж на Земята и някои дори са се отказали да намират отговор. Е, проучването може и да помогне малко, тъй като показва, че жените искат половинката им да е по-висока от тях. Близо 50% от изследваните дами казват, че искат мъжът да е „строен и атлетичен“, а само 7,8% желаят „красавец с големи мускули“. Перфектният мъж също така трябва да притежава брада, но пък да е с гладки гърди.

В почти всички изследвани страни, жените искат половинката им да притежава „красиви очи и пленяваща усмивка“, а само в Мексико и Япония дамите предпочитат мъж с големи ръце. Що се отнася до сексуалния живот, 59% от жените казват, че опитът в леглото е най-важен. Само 33% смятат, че мъжът трябва да е интелигентен, но пък всички искат той да е нежен и да се отнася добре с тях.

Какво търсят мъжете?
Изненадващо или не, за силния пол, най-важен е външният вид на една жена. 70% от мъжете казват, че потенциалната им половинка трябва да има атрактивно тяло и хубаво лице. След това се нареждат красивата усмивка и очите. Разбира се, големите задни части и гърдите също попадат в класацията.


Фактори като доброта, интелигентност и увереност са избрани само от 36% от мъжете. Участниците споделили, че търсят повече неангажиращи връзки и все още не са готови да създадат семейство. 

 

 

Източник: struma.bg/

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?