46

Какво става със заплатите в БНТ? Мариана Векилска изнемогва, работи на 3 места едновременно

Отдавна се носят легенди за огромните заплати на тв водещите по родните телевизии, но в БНТ положението явно не е розово

Тв водещата Мариана Векилска е започнала трета работа, за да бъде финансово стабилна. Журналистката, която от няколко години насам е самотно живееща, след като се разведе със съпруга си Симо, очевидно трудно посреща разходите си.

Освен че всеки делничен ден е на екран по БНТ с предаването си „България в 60 минути”, Мариана е йога инструктор и води класове няколко пъти седмично в студио, намиращо се в близост до сградата на националната телевизия.

От съвсем скоро пък Векилска е започнала и да води лекции по публична реч и поведение срещу хонорари. Те се провеждат в академията "Живей елегантно”, която е собственост на бившата първа дама Антонина Стоянова и естрадната легенда Богдана Карадочева. Мариана шумно рекламира семинарите си в социалните мрежи, където се опитва да набере повече участници, които да заплатят таксата от 150 лева, пише hotarena.net. Точно толкова струва присъствието на 4-часовата лекция, по време на която журналистката учи присъстващите как да работят правилно с гласа си, как да привличат вниманието и да общуват умело с делови партньори. Разбира се, не цялата изкарана сума отивала в джоба на тв водещата. Печалбата тя деляла заедно със собственичките на академията.

Йога курсовете й обаче са далеч по-евтини. В студиото, в което водела сеансите, има и други инструктори. Мариана обаче преподава поне по 2 пъти седмично, а урокът при нея, преминаващ в рамките на 1 астрономически час, струва 15 лева на човек. Това дава възможност на журналистката да си докарва допълнителни доходи към заплатата си от телевизията, която е далеч по-скромна от парите, които тв звездата бе свикнала да взема дълги години в Би Ти Ви.

Откакто се разведе с мъжа си, журналистката живее в апартамента си в София заедно с техния общ син Момчил. Понякога при тях е и дъщеря й от първата и връзка с футболиста Георги Донков – Габриела, която обаче беше студентка в Нидерландия и в момента се е посветила на пътешествия по света. Мариана все още няма нов човек до себе си, макар няколко пъти да опита да счупи любовния карък, но все неуспешно. За разлика от доста свои колежки, които разчитат на богатите си половинки, за да издържат себе си и децата си, Векилска посрещала всички разходи сама и не се притеснявала, че работи на 3 места едновременно.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Рени

Рени

28.10.2022 | 17:07

Ами след като ходи по телевизиите да разказва за поредния си воаяж в чужбина,направо е за ожалване милата, няма парички, жалки долнопробни български полусъздания....

Отговори
4 0
Иванов

Иванов

28.10.2022 | 13:36

Доколкото знам наскоро тя беше недоволна че взима мизерната заплата от 5000 лв незнам тези в в София какво толкова се оплакват като не им стигат парите да хване нещо в производството да види как обикновените бачкери изкарват месеца

Отговори
7 0
Време

Време

28.10.2022 | 08:34

й е да отслабне.

Отговори
5 0
Смехомир Майтапчийски

Смехомир Майтапчийски

27.10.2022 | 13:53

Явно има многовишени критерии относно качеството нс живот... Работи на 16 места

Отговори
8 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?