49

Какво се случва? Свалиха Ути Бъчваров от самолета СНИМКА

„Тръгвам на епично кулинарно пътешествие из Южна Америка, което ще ме потопи в дълбините на аржентинската кухня и легендарното местно вино. Тази година проектът "Вкусно" навършва 25 години в ефира на @bnt.bg_, което е и страхотен повод да си направя този прекрасен подарък, който да споделя и с всички вас. Очаквайте много вкусни снимки и истории през предстоящите седмици. Трипът към Монтевидео започна!“

С тези думи Ути Бъчваров обяви във фейсбук вълнуващото си приключение, но според Topnovini той е бил свален от самолета минути след публикацията.

Кулинарят дълго подготвя своето невероятно кулинарно пътешествие из Южна Америка. Но безкрайните правила, нормативи, подточки и всякакви други бюрократични щуротии, са на път да провалят поредното му пътуване. Оказа се, че с малки букви, някъде в документите е написано, че след като си приключил пълна ваксинация, трябва да са минали 14 дни, за да можеш да пътуваш. За лош късмет на Ути, служителите на летищата не са го допуснали по изключително формалната и глупава причина, че самолетът му излита в 23:55 ч. на 13-тия ден от неговата ваксинация.

И най-безцеремонно, в един часа през нощта, кулинарят е останал без багаж на празното летище в Мадрид, като на следващия ден отново ще трябва да мине цялата процедура по правене на PCR тестове, валидизиране на ваксини и т.н. Предстои му да чака „попътен вятър“ и друг полет, за да се опита да прекоси океана и да отиде при неговата голяма мечта - кухнята на Южна Америка. Ути е един от най-запалените пътешественици и е бил къде ли не - Сибир, Камчатка, Екваториална Африка, Аляска... Но никога не се е „гмуркал“ в дълбоките и мистични води на кухнята от Аржентина, Уругвай и околните страни.

Ако въобще успее да преплува океана, Ути се е зарекъл да опита феноменалните вкусотии на Буенос Айрес, да отиде до водопадите Игуасy, да изяде най-големите аржентински стекове и да опита от прословутите вина на Новия свят - уникалните червени сортове на Аржентина. Както знаете, това е запазената марка на кулинаря, която и най-точно отговаря на неговата фамилия Бъчваров.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Е, затова сме последни по всичко !

Е, затова сме последни по всичко !

27.01.2022 | 13:57

В Европа и по белия свят, правилата се спазват винаги. Няма Ути, няма Бути ! Когато има заповед, тя се изпълнява! С това по нашите земи не можем да свикнем и да усвоим. У нас винаги има по-равни от равните, винаги сме много умни и рзсъждаваме, вместо да изпълняваме. Затова резултатите са ни плачевни - приема /напр НС да се влиза със серификат, а умните - нарушават - въпиюща идиотщина, която никой не смее да накаже. Направо си ни крадоха от мафията, но НИКОЙ не вижда ..... Жалки сме.

Отговори
5 2
Ха-ха-ха

Ха-ха-ха

27.01.2022 | 13:48

Явно да летиш със самолет става почти невъзможно и те третират като престъпник при положение че периодично ги заразяват с нови варианти биологично оръжие и ни подлага на задължително клетъчна терапия с ваксини

Отговори
6 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?