71

Какво се случва? След страшната трагедия с мъжа й: Деси Стоянова крие близнаците

Деси Стоянова упорито крие близнаците си Стефан и Красимир, които вече са в тийнейджърска възраст, и досега не ги е показвала в социалните мрежи. Що се касае до личния ѝ живот, тя избягва публичността. Миналата година журналистката премина през трагедия – внезапно почина съпругът ѝ Велислав Русев, който издъхна в семейната им вила след тежък инсулт. За да се бори със скръбта, тя се посвети на работата и на децата си.

Деси се върна към работата си в предаването „Преди обед” съвсем скоро след кончината на мъжа си, а свободното си време гледа да уплътнява докрай, за да не я застигат черните мисли. Водещата е споделяла, че през почивните си дни често е на път – у нас или в чужбина. Обикновено е с децата. Наскоро например пътуваха с кемпер до Гърция и останаха много доволни от преживяното. „Времето беше на наша страна, водата - пречистващо студена, а храната – вкусна”, коментира екранната партньорка на Петър Дочев..

Припомняме, че съпругът на Стоянова почина в края на ноември след инсулт. Той си отиде от този свят едва на 57 години. Велислав Русев беше уважаван журналист с богат опит в медиите. „Когато човек преминава през нещо такова, се замисля за това колко важна е подкрепата на хората около него. Важна е, за да посрещнеш болката и да я понесеш. Затова искам да благодаря на всички за разбирането и съпричастността”, коментира Деси след завръщането си на екран. И допълни, че не е в най-добрата си форма, но не се предава и не пада духом. „Факт е, че когато си разтърсен до основи, продължаването напред не е лесно. Категорично си давам сметка, че нещото, което помага, е стремежът да виждаш повече светлата страна на живота. Това е нещо, което аз смятам да се опитвам да правя оттук нататък. Нека ценим мига, защото в крайна сметка имаме само него", разсъждава водещата.

Стоянова не си позволява да изпадне в депресия, най-вече заради синовете си, които имат нужда от родителско рамо след загубата на баща си, пише hotarena.net. Момчетата са в тийнейджърска възраст. Като по-малки били доста буйни и успявали да изваждат майка си от равновесие, но сега се превръщат в мъже и проявяват голямо разбиране към Деси. Дори ѝ помагат в домакинската работа, за да не се претоварва.

Водещата и любимият ѝ Велислав имаха дългогодишен брак. По време на трагедията той е бил сам в семейната им къща във великотърновско село, където прекарвал голяма част от времето си. През миналото лятото се появиха слухове, че Стоянова и съпругът ѝ са в развод, защото не носят халките си, но журналистката отрече тези твърдения. Тя е категорична, че Русев е най-голямата ѝ любов и никога не е имала намерение да се разделя с него. На слуховете им за изневери и раздели винаги са гледали със снизхождение.

„Вельо. Отиде си. Мъжът, в когото се влюбих преди 24 години в коридорите на вестник „Сега". За когото избрах да се омъжа. Бащата на децата ми. Пораснах с него. Разчитала съм на него. Смели сме се и сме плакали. Мълчали сме заедно. Хиляди нишки, които са ни свързвали през годините. Никой никога не е подготвен за моменти като този", написа водещата след смъртта на Велислав.

Тя все още се съвзема след загубата, но казва, че вижда и светлината в тунела. Деси не иска депресивните мисли да я застигат, затова пътува и се зарежда с позитивни преживявания, които да я крепят и да ѝ носят надежда в мъката. В едно е категорична обаче – на този етап няма мъж, който да замести в сърцето й Вельо. И надали скоро ще се появи...

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?