46

Какво се случва със Сашка Васева след кошмарната операция

Дупнишката Мадона вече мина през най-лошото, но има оше доста път да извърви, за да се радва отново на светлината в живота си

"Все още не виждам! Нямам търпение да прогледна, за да мога да се наслаждавам на красотата на света и да виждам ясно съпруга и децата си. Засега всичко е сиво и единственото, което съзрявам, са силуети, но и това ме радва."Това сподели пред "България Днес" легендарната изпълнителка Сашка Васева.

Преди няколко месеца Васева преживя тежка операция заради тумор в мозъка. Вследствие на образуванието дупнишката Мадона напълно ослепява и губи всякаква надежда отново да прогледне.

След животоспасяващата интервенция в Германия, която продължи повече от 12 часа, докторите отстраняват тумор от главата й, голям колкото яйце. Образуванието е притискало зрителния нерв на изпълнителката и това е причината Сашка да ослепее напълно.

Васева постепенно се възстановява и е готова отново да пее пред публика, но зрението така и не се завръща напълно.

"Чувствам се отлично, но все още не виждам, а това е голяма мъка за мен. От седмица съм в Германия при детето. На 2 февруари ми предстои контролен преглед в клиниката, в която ме оперираха. Досега изследванията ми са отлични, но зрението ми е в едно и също положение - виждам само силуети", притеснено сподели Васева.

Любимката на хиляди българи ще се върне в родината си след прегледите в германската клиника.

Относно предстоящите си участия изпълнителката коментира:

"Готова съм да пея пред публика! Песента лекува и вярвам, че любовта на почитателите ми ще ми върне зрението. Старая се да не се разпилявам с малки участия по заведения. Искам да направя концерт, на който да събера обичаната от мен българска публика", заяви за финал легендата на българската музика.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Пенка Кънчева

Пенка Кънчева

29.01.2023 | 00:00

АЗ СЪЩО ПОЖЕЛАВАМ ПЪЛНОТО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА САШКА ВАСЕВА ! ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА РАДВА СВОИТЕ ФЕНОВЕ С ПРЕКРАСНИТЕ СИ ПЕСНИ !!!

Отговори
1 0
Тая

Тая

28.01.2023 | 23:49

Пък коя беше .

Отговори
1 0
Хана х

Хана х

28.01.2023 | 20:08

Нека бързо да се оправя ,да прогледне и да осъществи нейните мечти !! Нека Господ да е с нея !!

Отговори
4 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?