71

Какво се случва? Николаос Цитиридис спешно влезе в болница СНИМКИ

Той е решил не просто да дари кръв, а да позволи и извличане на кръвна плазма

Николаос Цитиридис изплаши всички с новината, че се намира в болница. Той дори помести кадър от болничното звено в своя профил в "Инстаграм" и допълнително вся ужас сред последователите си. 

В дълъг пост той обяснява какво е наложило да посещението му в болницата и на каква манипулация се е подложил. 

Бързаме да успокоим почитателите му, че престоят на Цитиридис при лекарите е бил кратък и с благородна цел. Той е решил не просто да дари кръв, а да позволи и извличане на кръвна плазма. Делото му е похвално и от коментарите съдим, че примерът му ще последват много негови привърженици. 

БЛИЦ

"Искате ли да спасите човешки живот? А няколко? При това за 1 час от вашето време. И даже да вземете към 200 кинта? Давам ви топ оферта.

Болните от левкимия у нас, както и много онкоболни (включително дечица) имат нужда от преливане на тромбоцити. Не ви говоря за стандартното дарение на кръв, а за извличане на плазмата и тромбоцитите от кръвта. Процедурата е безболезнена и отнема около 60 минути.

 

БЛИЦ

Интересното е, че не губите почти никаква кръв, тъй като уредите са достатъчно модерни, за да извлекат нужните компоненти от кръвта и след това ви я връщат обратно. Днес дарих плазма и тромбоцити, с които още веднага пациентите, които имат нужда, ще бъдат лекувани. Ако се чувствате здрави, направете го. Министерството на здравеопазването плаща за тази процедура и си нямате представа колко важно е това за нуждаещите се.

Искам да благодаря на д-р Иван Йорданов от Центъра по трансфузионна хематология в София за възможността да помогна на непознат. Моля ви, направете го и вие. Един от вас да се вдигне, ще бъде голяма победа за живота. Весели празници, обичайте себе си и здравето си, грижете се за него и ще ви се върне по 100", написа той, предаде show.blitz.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?