1553

Какво ремонтират жените? Големи гърди и дупета, но тънка талия

Турция се нарежда на пето място по извършени естетични процедури

„От 2020 г. насам най-често извършените естетични процедури в света са уголемяване на бюста, липосукция, блефаропластика (корекция на клепачи), ботокс, инжектиране на хиалуронова киселина и епилация“, каза членът на борда за безопасност на пациентите на ISAPS проф. д-р Акън Юджел.

Ройтерс

„Има промяна в тенденциите за красота от 2000-те години насам. Стотици момичета и жени по света са впечатлени от формите на Дженифър Лопес и Ким Кардашиян и мечтаят за подобни фигури. Така големите гърди, малките талии и големия ханш се превърнаха в тенденция тази година“, обяви той.

Турция е петата водеща страна в света, която прави най-добри естетични процедури според доклад, проведен от Международното дружество по естетична пластична хирургия (ISAPS). Страната се нарежда на второ и трето място в света съответно с ринопластика и ботокс.

Докладът е изготвен единствено въз основа на данните, събрани от пластичните хирурзи и представя тенденциите в първите десет държави в света с най-голям брой процедури по пластична хирургия.

Хюриет

Според Юджел големината на гръдните импланти, извайването на талията и бразилското повдигане на дупето могат да бъдат приписани на тази актуална тенденция за красота.

„Блефаропластиката винаги е на върха, защото и двата пола си правят тази операция, защото е сравнително евтина и лесна“, добави той.

Юджел каза още, че ботоксът и филърите са започнали да се увеличават, след като броят на операциите е намалял поради икономическата криза от 2008 г.

Той каза, че фактът, че те са лесни за прилагане и евтини, е довел до голямото им търсене.„Увеличеното търсене позволи на индустрията за красота да разработи по-ефективни и по-безопасни филъри. Особено с инфлуенсърите и социалните медии, пълните устни, високите скули и острите челюсти създадоха огромен пазар сред младите хора“, добави той.

„Пациентите от мъжки пол обхващат само около 10 процента, когато става въпрос за пластична хирургия, и този процент се увеличава много бавно през годините. Въпреки това, броят на пациентите от мъжки пол при нехирургични процедури нараства бързо“, каза Юджел.

Турция е рекордьор по присаждане на коса при мъжете, като повечето клиенти са чужди граждани.

Всеки четвърти пациент на пластичните хирурзи в Турция е чужденец. По този критерий Турция се нарежда на второ място в света след Мексико. Повечето пациенти идват от Германия, Обединеното кралство и Франция.

През 2020 г. повече от 10 милиона души в света са имали пластична хирургия и приблизително 14,5 милиона души са имали нехирургични козметични процедури.

"През 2021 г. броят на естетичните операции и процедури се увеличи значително не само в Турция, но и в целия свят. Тази година пък се наблюдава пълен възход в бранша, тъй като пътуванията са възможни и хората се стремят да се отърват от монотонността на коронавирус периода. Прекарахме много време пред огледалата в къщи. Сега всички се стараят да бъдат по-привлекателни“, заключи той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Колко

Колко

19.06.2022 | 00:05

глупав трябва да си, за да се правиш на нещо, което не си? А иначе, няма нищо по-грозно от огромен задник.ик.

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?