Следвайте ни

Какво означава когато стоим будни посред нощ

viber icon
И така, защо не можем да заспим или защо се събуждаме през нощта и не можем да спим? Традиционната китайска медицина казва, че отговорът на това зависи от конкретното време, през което човек непрекъснато се събужда през нощта. Въз основа на тази идея различните органи на тялото ви стимулират специфични емоции и духовни състояния. Сънят е високо ценен и е решаващ аспект на нашето физиологично благосъстояние. Една теория, използвана от лекарите за обяснение на цикъла ни на сън, е shen, която описва мисълта, състоянието на съзнанието и умствените функции, пише actualno.com.

Телата ни са проектирани да следват естествен ритъм и shen го следи отблизо. Предназначено е да останем в латентно състояние през нощта, докато си почиваме, и след това да станем будни и развълнувани по време на нашите дневни функции. Когато се появи неспокойствие през времето, през което трябва да спим, нашият мозък е прекалено стимулиран, като по този начин причинява проблеми със съня.

Ако редовно се събуждате по едно и също време всяка вечер, не пренебрегвайте сигналите на тялото си. В зависимост от това кога сте събудени от сън, органите в тялото ви се опитват да комуникират с вас.

 

Ето какво означава, когато се събудите през нощта:

Проблем със заспиването между 21:00 и 22:00: Вие сте в стрес.

Стресът изглежда сякаш на практика е част от нашето ежедневие. Непрекъснато мислим за десет неща наведнъж и се очаква да ги изпълним перфектно. Да! Когато сложите главата си да си почине, мислите може да претрупват съзнанието ви, което ви пречи да получите пълноценна нощна почивка. Трудни проблеми, сутрин децата да ходят на училище, отделяйки време за поддържане на здравето и упражненията, списъкът продължава и продължава ...

 

Препоръчително е да се борите с това, като практикувате медитация. Това не е само за гурутата - определено можете да го направите и вие. Медитацията позволява на тялото ви да влезе в състояние на спокойствие, което ви помага да се откажете от стресиращия ден. Можете да започнете, като слушате половин час успокояваща музика преди лягане. Това помага да забавите мозъчната си активност като подготовка за дълга нощна почивка.

Събуждане между 23:00 и 01:00: Изпитвате емоционално разочарование.

 
 
 

Традиционната китайска медицина отдава този период от време на емоциите. Китайската медицина заявява, че жлъчният мехур има връзка с тях и е отговорен за нашата страст към живота, действията и твърдостта. Когато жлъчният мехур е балансиран, ние се чувстваме щастливи и доволни. Но ако изпитвате липса на страст, проблеми с вземането на решения или плахост, жлъчният ви мехур не е синхронизиран.

Събуждане между 01:00 и 03:00: Ядосан си.

Гневът е свързан с черния дроб. Когато имаме чувства на недоволство, които остават неизразени, те се натрупват с течение на времето в черния дроб. Така че, когато се опитвате да спите през нощта, тялото ви напомня за това неприятно усещане вечер след нощ.

 

За да преодолеете това, важно е да осъзнаете своята нужда да изразявате емоции. Когато изпускаме чувствата си, ние имаме способността да укрепваме взаимоотношенията, както и да освобождаваме негативните енергии от пребиваването в нашия дух. Задържането му води до постоянно тежко бреме, което ще изплува през нощта през периодите на почивка.

Събуждане между 3:00 и 5:00: Висша сила се опитва да ви каже нещо.

 
 

Това е времето, когато белите дробове са най-активни. В традиционната китайска медицина белите дробове са отговорни за придвижването на енергията през цялото тяло, както и за осигуряването на имунна защита. Известно е също, че сигнализират за състояния на депресия и скръб.

Ако преживявате труден период от живота си и не можете да преодолеете хватката, която има върху вас, може да ви е добре да обърнете внимание. Когато се събудите през това време, отделете малко време, за да се отпуснете, да дишате и да се помолите през тъжния момент.

Събуждане между 5:00 и 7:00: Имате емоционални блокажи.

Когато се събудите през нощта по това време, червата ви са свръхактивни. Ако имате проблеми с отварянето към други хора или не можете да преодолеете нещо емоционално, може да имате дисбаланс в дебелото черво.

Основната цел на червата е да приема отпадъци и изхвърляме това, от което не се нуждаем в телата си. Физическата функция на този орган е тясно свързана с тази на духовния аспект. Емоционалната цел на червата е да „пуснат онези неща, които не ни служат“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?