Следвайте ни

Какво да правим със свободното си време през локдауна?

viber icon

Затварянето на заведенията, фитнесите и моловете значително ще ограничи избора ни за това как да прекараме свободното си време. В следващите редове ще ви представим няколко интересни начина, които биха могли поне за малко да ви разсеят от мрачните новини, свързани с Ковид-19. 

Изгледайте класиките

Световната пандемия нанесе щети на всички отрасли. Киноиндустрията не прави изключение. Много филми и сериали отложиха премиерите си, тъй като е истинско мъчение да се твори в настоящата сложна обстановка. Ако сте изгледали всички хитови поредици през годините, сега е моментът да повторите някой от тях. Оригиналната продукция на HBO – „Рим“ е една чудесна идея. Сериалът, както може би се досещате, пресъздава жестоката действителност във Вечния град. А, режисьорите по един перфектен начин успяват да покажат битката за власт, която се води между „бившите приятели“ Цезар и Помпей Велики. Продукцията е в два сезона, като е оставена „вратичка“ за трети, но той за съжаление не е заснет. Много от киноманите щом чуят сериал на HBO веднага се сещат за „Игра на тронове“. Действително „Рим“ не му отстъпва по никакъв начин и поредният локдаун е „чудесен“ повод да се убедите твърдението ни. 

Започнете ново хоби

Винаги сте си мечтали да рисувате или ви е кеф да снимате. Сега е моментът да се отдадете на нереализираните си копнежи. А, пък кой знае, може да сте наистина добър в дадено хоби и да го превърнете в своята следваща професия. От „Марица“ наскоро разказахме за момиче, което по образование е медицински лаборант, но е започнала да се занимава със „свещолеене“. Ако наистина се опитате да погледнете на ограниченията като на нови възможности, то следващите 10 дни (дано са само толкова) ще минат неусетно за вас. 

Златни ръце! Лаборантка майстори сладкиши от восък СНИМКИ

Сега е моментът за апартамента 

Едва ли има българин, който да не е чувал популярния рефрен от ТВ рекламата. Разбира се, не ви съветваме да купувате ново жилище или да „печелите“ такова. Пролетта вече "чука на вратата" и е време е за основно почистване на дома. Измийте прозорците, оберете паяжините, може да ударите и един латекс. Дори просто разместете мебелите в хола, ей така за разнообразие. Сега наистина е моментът да свършите всичко това, което сте отлагали с години. 

Започнете диета 

Това „занимание“, ако може да бъде наречено такова, е едно от най-баналните. Често хората намират оправдание за нездравословното си хранене, именно чрез работата си. „Нямам време“ или „около работата ми продават само вредна храна“, звучи познато? Периодът на локдаун е перфектен за изграждане на нови навици. 10-на дни са напълно достатъчни, за да свикнете с даден хранителен режим. А, когато се върнете в офиса, не само всички колеги ще ви правят комплименти, но ще бъдете подготвени да превърнете здравословното хранене в нещо напълно рутинно. Не е толкова трудно, нали? 

Прекарайте време с любимите хора

В забързаното си ежедневие често забравяме каква е върховната цел на професията ни. Ние не живеем, за да работим, а точно обратното. Дори когато приключи работния ден много хора остават вглъбени в задълженията си, докато накрая не „бърнаутнат“. Това ни отчуждава от близките и започва да се поражда напрежение помежду ни. Опитайте се да използвате локдауна, за да наредите някой пъзел с любимия или пък да сготвите заедно, а защо не просто да си говорите за бъдещи пътувания например. Колкото и важни дела да имате, винаги спомнете, че по-важно от семейството няма.  

Франк Воща

Франк Воща

Сътрудник

Франк Воща е завършил "Журналистика и Връзки с обществеността" в СУ "Св. Климент Охридски". Занимава се професионално с фотография от над 10 години. Работил е в БНТ и редица ПР агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?