1939
Следвайте ни

Какво да направите, за да станете любимка на свекърва си

viber icon

Една от най-сложните семейни връзки е тази между снаха и свекърва. Няма „правилен“ подход при взаимоотношения със свекървата. Може да си допаднете от самото начало, а може и да се окаже, че няма как да се сприятелите поради една или друга причина. Не е необходимо да насилвате да си станете най-добри приятелки, но винаги има възможност да се сближите със свекърва си и да направите връзката си по-силна. Добрите взаимоотношения ще улеснят вашия живот,този на свекървата, партньора ви и цялото семейство .

Ако се затруднявате да се сближите със свекърва си, ето няколко идеи, които да ви помогнат да започнете.

Разберете повече за нея

Това може да изглежда инстинктивно и просто, но е много важна крачка, която понякога пропускаме. Често възприемаме семейството на партньора си само като негово продължение и пренебрегваме факта, че то има свой собствен живот и история. Затова опитайте да се поинтересувате повече за живота на свекърва си. Независимо дали управлява собствен бизнес, дали е израснала на интересно място или има много хобита, опитайте се деликатно да я разпитате за живота ѝ (нека не изглежда сякаш любопитствате).

Гответе заедно

Сърцето на дома е кухнята и е чудесно място да опознаете свекърва си по-добре. Следващия път, когато сте на гости, вижте дали можете да ѝ помогнете да приготви ястие. Помолете я да ви научи да приготвяте рецепта, която се е запазила от поколения или която е приготвяла, когато партньорът ви е бил дете. Това би ви сближило много, а и ще наследите ценна семейна традиция, пише fakti.bg . Ако свекървата предпочита сама да приготви храната, попитайте дали има нещо друго, което можете да свършите, докато тя готви.

Поговорете за най-голямата ви обща тема

Често между вас и майката на партньора ви може да има странно, скрито чувство на съперничество. Тя го е отгледала и го познава като дланта си, но има вероятност сега вие да сте най-важният човек в живота на партньора ви. Разпитайте за детството на партньора си, разгледайте стари снимки и ако моментът е правилен, споделете си взаимно забавни истории за него. Така ще покажете, че разбирате колко важна е тяхната връзка и история и, че знаете колко важна е тя в живота на партньора ви.

Проявете интерес към хобитата ѝ

Плетене, грънчарство, градинарство, йога: няма значение какво е то, проявете интерес към нещата, които и обича и с които се занимава свекърва ви. Ако е по-затворена като човек или усещате, че предпочита самостоятелни начинания, може би е най-добре да не се месите. Но ако виждате, че няма нищо против компания или дори е въодушевена, опитайте се да се присъедините доброволно.

Разхождайте се заедно повече

Хубавата разходка и свежият въздух са способни да раздвижат разговора - може би защото много от нас мислят най-добре, когато се движат, а може би просто природата ни дава лек прилив на хормоните на щастието. Така също премахвате натиска от нея и от себе си, че трябва да правите нещо само, за да се сближите. Вместо това просто се възползвайте от възможността, когато моментът (и времето) са подходящи, и задайте няколко общи въпроси, за да започнете сближаването. Или просто се насладете на чистия въздух в компанията на жената, която е огледала любовта на живота ви.

Потърсете я за мнение или съвет

Когато вече се усетите по-близки с нея, помолете я за съвет или помощ. По този начин ще ѝ покажете колко много уважавате и цените нейното мнение. за една свекърва няма нищо по-хубаво от това да знае, че (бъдещата ѝ) снаха всъщност иска да знае мнението ѝ за важни неща или дори не толкова важни неща. Независимо дали става въпрос за искане на рецепта или съвет за проблеми в офиса, това е добро начало към малко по-задълбочени отношения.

Винаги предлагайте помощ

Винаги, когато тя се опитва да направи нещо за семейството или вкъщи, предлагайте помощ, дори и да си мислите, че тя няма нужда от нея. ори да не става въпрос за нея, но за друг член на семейството, опитайте се да предложите рамо. Хубав жест е и ще ѝ ще и покаже, че искрено да участвате активно в семейството.

Носете ѝ подаръци и правете малки жестове за нея

Никога не можете да сгрешите, ако поднесете подаръци по време на семейно събиране, вечеря или просто обикновено посещение. Колкото по-личен е подаръкът, толкова по-добре. Тук ще ви помогне стъпка 1: ако я познавате добре, ще можете да подберете подарък , който наистина да ѝ хареса и да го помни дълго.

Уверете се, че има добра връзка и с децата

Ако все още нямате или не смятате да имате деца, можете да продължите нататък. Но ако имате или планирате да имате деца в бъдеще, е добре да знаете, че здравата връзка между свекърва ви и децата ви е може би най-важният елемент. Дори да правите всичко друго, споменато досега, ако не правите всичко възможно свекърва ви да прекарва време с децата, ще бъде трудно да имате хубави отношения. Мечта е за много жени да имат внуци и ако пречите на връзката ѝ с тях, свекърва ви едва ли ще бъде щастлива. Дори да се намирате в друга държава, обаждайте се и правете повече видеоразговори по интернет.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?