Следвайте ни

Kакво би било, ако "COVID-19" беше "ЛЮБОВ-20"

viber icon

Пловдивският писател, журналист и  ПР експерт Николай Илчевски пусна тази сутрин във фейсбук интересен пост, в който разсъждава какво би било, ако епидемията, която ни тормози, не беше от коронавирус, а от любов.

Публикуваме текста едно към едно. За вас остава само да четете, да се забавлявате и да разсъждавате:

----------------------------------------------------------------

Kакво би било, ако "COVID-19" беше "ЛЮБОВ -20" ....?  Това се запитах  в тъмно утро днес.

Епидемия от любов с всички характерни симптоми на заболяването. И новините започваха с това как днес са се влюбили още 5748 души. И как болните от тази пандемия са вече 2 406 351 човека и че никой от тях не може да стане от леглото.

Зевзеците пак щяха да питат защо числото е нечетно, след като болестта се характеризира с двоичен характер. Без да отчитат, че някои може да са с усложнения от нарцистични замърсявания или пък другаде да боледуват трима заедно.

Но майната им на частните случаи.

Питам се какво щеше да прави обществото като цяло? Нямаше ли правителството да бъде в същата загриженост за народа и дали хората нямаше пак да се крият по домовете си.

И откривам, че може би нещата щяха да бъдат по-тежки. Поразените масово щяха да отсъстват от работа, и щяха да се тръшкат навсякъде, защото, знаем, че болните от любов не смятат нищо за толкова важно колкото лежането с друг. И щяха да се крият и с болнични и без болнични.

Правителствата пак щяха да обявяват извънредни мерки и бедствени ситуации, защото производството ще спре. Ще да настъпи паника, тъй като армията от чиновници и управленските апарати се хранят от деятелността на хората, а не от продуктите на техните любовни гърчове.

Би било страшно за елита тъй като болните ще се гледат възторжено в очите, а не ще зяпат новини. Ще тичат из парковете хванати за ръце.

Само характерния за болестта симптом за усамотяване ще бъде добър за властта. Защото представяте ли си площада пред парламента задръстен от влюбени, които не само се натискат един друг, ами напират да влязат и вътре, за да обичат наред всеки когото хванат.

Епидемията от любов би направила ненужни цели структури от обществото. Ще намалеят потреблението на храни и услуги, престъпленията-също, ще спре транспортът и дори ще намалее потреблението на енергия, тъй като (боледувалите знаят) влюбените не само пестят такава като се гушкат, но и произвеждат допълнителна от триенето си.

Политиците, със своя вроден имунитет към заболяването, ще наложат строги ограничения за запознанства, с цел да се овладее заразата. Ще бъдат пак въведени неща като маските, а може би дори противогази, защото вирусът на любовта се предава и чрез погледи.

Пак ще има бариери на входовете на градовете и вечерен час дори, като в някои държави сега. С предимство за придвижване ще се ползват семейни двойки, които могат да докажат, че са преболедували и сега едва се понасят. Хейтърите ще имат постоянни пропуски за навсякъде.

Целта ще бъде хората да бъдат изолирани поединично, а надеждата - че прекарвайки симптомите сами -ще бъдат изтощени от себе си и ще развият апатия, която да пребори любовта.   Затова и при чума и при холера и при птичи грип и марсиански сърбеж апатията на хората  е любимото състояние на всички власти.

Оле!

...

Написах това, за да припомня, че целите на една власт, каквато и да е тя, не съвпадат много с целите на индивида. Независимо дали е мор или мир. Така сме си устроили обществата и цялата ни цивилизация се крепи на разделяне и владеене.

Затова се заразявайте от любов! Непременно! Тя е най-голямата профилактика срещу други мъки.

Който пипне влюбване и се разболее от любов, да си боледува с другарчето! Обаче скришом, защото както логически установихме, дори такава епидемия ще доведе до същите мерки като сегашните.

Затова ви желая влюбен ден! Не го пропилявайте за друго освен за трепети и чувства!

 

Николай Илчевски – писател и ПР експерт, във Фейсбук

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ГОСТ

ГОСТ

11.11.2020 | 13:50

ПЪЛНИ БОКЛУЦИ СТЕ....ВЪРВЕТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?