Следвайте ни

Какви чудни промени настъпват в живота на Крисия

viber icon

13-годишната Крисия Тодорова е в трескава подготовка за изпити в столичното музикално училище „Любомир Пипков”. След месец малката певица от Разград завършва седми клас и планира да се премести да живее в София, пише "Уикенд".

Задължителните матури по математика и български език, които й предстоят през май едва ли ще са от значение за приема й в музикалното училище, тъй като приемът в осми клас изисква познания по солфеж и музикална култура.

От 13 до 22 юни Крисия щяла да се яви на изпит за проверка на способностите и от миналата година ходела на уроци по китара в Разград. От съвсем невръстна възраст талантливото хлапе свирело на пиано и цигулка.

Ръководството на учебното заведение обаче било категорично, че талантът й няма нужда от проверка, защото не подлежи на съмнение, а изпитът бил само формалност.

Както е известно, Крисия бе едно от най-обсъжданите деца в държавата, след като спечели конкурса за сценична партньорка на малкия господин Андреев в „Шоуто на Слави”. Години наред семейството на малката певица бе заето с телевизионните и сценични ангажименти на гласовитата си наследница.

От 9- годишна тя бе задължена всеки втори петък да пътува от Разград до София, за да участва във вечерното шоу. Отделно Крисия с часове се подготвяла за новите песни в предаването, както и репетициите за телевизионните си изяви.

Към тях се добавяли и концертите на Дългия, както и допълнителните ангажименти, които Крисия по договор нямала право да отказва.

В продължение на 4 години невръстното хлапе бе ангажирано с благотворителни събития, развлекателни програми по молове, стадиони и площади във всички краища на родината. Наскоро родителите й преценили, че е време дъщеря им да се върне към задълженията си на ученичка и поне за малко да забрави звездния си статус.

Преди 2 години малките пианисти Хасан и Ибрахим от Шумен, които заедно с Крисия завоюваха престижното второ място на международния конкурс „Евровизия”, също зарязаха провинцията.

Талантливите момчета се преместиха в столицата заедно със своите родители и сестрите си близначки, но две седмици по-късно напуснаха. Хасан и Ибрахим били разочаровани от условията.

„Очакваха ги стари пиана, които най-вероятно са от 40-те години на миналия век. Музикалните инструменти са в ужасно състояние и те няма как да развиват таланта си с тях. Децата се обърнаха към мен с думите: „Тате, няма как да свирим на такива ужасни пиана. Нали искаме да сме най-добрите, а няма условия”, споделя баща им Дениз Игнатов. /Марица.бг

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?