1553

Какви болести издават подутите ръце на Чарлз III

Траурът за смъртта на кралица Елизабет II още не е изтекъл, но кралските хроникьори в Англия имат нова тема – здравето на крал Чарлз III и колко дълго той ще остане на трона, пише 24 часа.

А причината са необичайно подутите ръце на монарха, чиито пръсти приличат на наденички. Които изпъкнаха ясно на церемонията за официалното обявяване на Чарлз за крал.

73-годишният Чарлз III страда от подуване на ръцете от няколко години. Сега обаче, когато съдбата на Обединеното кралство е в тях, състоянието на кралските ръце и за какви болести говорят те отново е във фокуса на общественото внимание.

Има няколко възможни диагнози и те всичките са свързани с напредналата възраст на краля, а не с някакво остро заболяване, твърди пред „Дейли Стар“ д-р Гарет Най.

Първата възможност е Чарлз III да страда от задържане на вода, което води и до постоянно подуване на крайниците. Обикновено отоците са по краката, но не са редки случаите, когато страдат и ръцете.

За да се потвърди тази диагноза обаче е нужно подутите ръце да бъдат натиснати в продължение на 10-15 секунди. Ако остане вдлъбнатина със сигурност става въпрос за задържане на течности, категоричен е лекарят.

Възрастните хора могат да развият това заболяване от застоял начин на живот, казва д-р Най.

Задържането на течности може да е причинено и от контуция, внезапни смени на температурата, ухапвания от насекоми. Но може и да издава проблеми с бъбреците, черния дроб или сърцето, включително и задръстени кръвоносни съдове, обяснява обаче „Експрес“.

Друга от болестите, които могат да са причинител на толкова страшно подуване е артритът. Тя също е характерна за хората, които са надхвърлили 60 години и засяга ръцете.

При артрита пръстите стават сковани, болезнени и подути и въпреки че лекарствата облекчават болката, отоците остават, казва докторът, разговарял с „Дейли Стар“.

Друга от причините може да е консумацията на твърде много сол. Или приемането на лекарства за високо кръвно.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Той

Той

16.09.2022 | 07:53

не става за крал. Защо не се отказа в полза на Уилям преди да се е изложил? Никъде не го харесват. Няма да изкара дълго.

Отговори
3 1
Западняк-смотаняк

Западняк-смотаняк

16.09.2022 | 00:18

Хванал е кралската болест- подагра от фиркане!

Отговори
4 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?