3906

Каква е перфектната разлика във възрастта за дълготрайна връзка

Възрастовата разлика между вас и партньора ви може да определи колко дълго ще продължи връзката ви. Не винаги се гледа с добро око на това да сте партньор с някой много по-възрастен или много по-млад от вас, но за някои хора връзката с човек, който е извън тяхната възрастова група, се оказва най-добрият вариант, макар че те са по-скоро изключения, изследванията показват, че двойките с голяма възрастова разлика се разпадат по-често, отколкото тези, които са на по-близка възраст.

Проучване, проведено от университета Емори в Атланта, разкри, че колкото по-голяма е разликата във възрастта, толкова по-голям е рискът от раздяла. След като анализираха 3000 души, изследователите заключиха, че двойките с 5-годишна разлика във възрастта са с 18% по-склонни да се разделят, за разлика от тези, които са на една и съща възраст. Двойките с 10-годишна разлика във възрастта са с 39% по-склонни да се разделят, а цифрата нараства до 95% за тези с 20-годишна разлика.

Изследователите установиха, че идеалната за връзка възрастова разлика е само една година, тъй като има много по-малък шанс за раздяла - само 3%.

Разликата във възрастта не е единственият фактор, който влияе върху дълголетието на връзката и секс експерт наскоро разкри най-добрия съвет за дълга и здрава връзка – партньорите да приемат „моногамния подход", според който хората могат да имат сексуални преживявания с хора, различни от техния партньор, но да не създават емоционални връзки извън двойката си.

Според експертите, участвали в проучването, „моногамният подход“ може да е отговорът, който ще помогне да се сложи край на нарастващия процент на разводите. Те също така прогнозират, че ще има скок в двойките, опитващи новата тенденция и след 10 години това може да се превърне в норма за много хора, пише fakti.bg.

Въпреки това двойките, които обмислят дали да опитат „моногамния подход“, трябва първо да направят задълбочено проучване и да го предприемат „бавно“, за да са сигурни, че е подходящ за тях.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?