4232

Каква е историята на Антъни Хопкинс?

През 2021 г. Антъни Хопкинс получи втория си Оскар за ролята в психологическата драма „Бащата“. Така той стана най-възрастният носител на престижната награда.

По ирония на съдбата, ролята на баща изглежда не се е удала на актьора в реалния живот. Той има само едно дете и сам е признавал, че не е говорил с дъщеря си в продължение на повече от 20 години.

Възможно е да не знаете почти нищо за тази драматична семейна история, защото Антъни Хопкинс рядко говори за личния си живот. А работата му в киното е толкова впечатляваща, че всичко друго остава на заден план, пише edna.bg.

Дъщерята на звездата от „Мълчанието на агнетата“, Абигейл Хопкинс, също е лаконична по въпроса пред New York Post: „Това беше болезнен период от живота ми и не мога да говоря за него.“

През 1966 г. актьорът се жени за първата си съпруга, актрисата Петронела Баркър. Детето им се ражда две години по-късно. За съжаление обаче щастливият семеен живот на двойката ще продължи съвсем кратко, а бракът им ще рухне под тежестта на два проблема – един рядък синдром и алкохолът.

Хопкинс рядко говори за първия си брак, но е признавал, че като цяло не се справя добре с личните отношения и връзките. Всъщност той е диагностициран със синдром на Аспергер на късен етап от живота си. Характерно за хората с този синдром е, че могат да изпитват повече трудности във връзките си от другите.

В кратките си изявления относно своя първи брак и връзката с единственото си дете, Антъни Хопкинс признава пред Mirror: „Предполагам, че съм егоист. Не съм бил добър съпруг или баща.“

Когато става баща, Хопкинс е изгряваща звезда, но за съжаление има проблеми с алкохола.

След години той ще участва в кампания за набиране на средства на Анонимните алкохолици, където ще сподели, че съжалява за болката, която е причинил през периода в живота си, в който е пиел много.

„Имаше дни, в които изпивах бутилка текила и не ме интересуваше дали ще умра. Обичах текилата“, спомня си той.

През 1970 г., докато е под въздействието на алкохол, Хопкинс изпуска полета си. Затова асистентката на продукцията, по която работи, на име Джени Линтън, е изпратена да го вземе от летището.

Впоследстие Хопкинс напуска жена си и дъщеря си, а през 1973 г. се жени за самата Линтън.

Смята се, че втората му съпруга му помага да преодолее пристрастяването си към алкохола. Това обаче не прави горчивата раздяла между родителите на Абигейл по-лека.

Тя почти не е виждала известния си баща и разкрива пред Telegraph, че няма истински спомени от времето, когато той е бил част от живота на нея и майка ѝ.

По-късно Абигейл признава още, че проблемите, свързани с баща ѝ, са унищожили психичното ѝ здраве и са допринесли да посегне към наркотиците: „Затворих толкова много емоции в детството си, че това накара ума ми да изчезне.“

„Бях много близо до това да се самоубия. Това беше най-лошият момент, който си спомням. Тотално малтретирах ума и тялото си. Основната причина беше фактът, че баща ми и аз имахме периодична връзка, когато бях млада. Бях ядосана и изпитвах много скръб.“
Скоро след излизането на „Мълчанието на агнетата“ през 1991 г. Хопкинс и дъщеря му се свързват отново. Те минават заедно по червения килим на премиерата на „Малкият човек Тейт“ (1991 г.), а Абигейл дори получава роли в два от филмите на баща си.

Според нея е „леко смущаващо“ да играе заедно с него, тъй като по това време той вече е утвърден актьор.

За актьорската си кариера тя избира името Абигейл Харисън, опитвайки да се разграничи от всякакви твърдения, че се опитва да се възползва от популярното име на баща си.

Около 2001 г. двамата отново губят контакт и на следващата година Хопкинс казва пред Хауърд Стърн, че всичко, което знае, е, че дъщеря му живее „някъде в Англия“.

Той споделя още: „Предполагам, че сме се отчуждили. Не мисля, че тя иска да знае много [за мен]. Надявам се да е добре.”

Пред Radio Times през 2018 г. актьорът признава, че дори не знае дали вече е станал дядо, добавяйки: „Хората се разделят. Семействата се разделят и, разбирате ли, продължават живота си“. Всеки прави своя избор.“
 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?