Следвайте ни

Каква е истината за апартамента на Софи Маринова

viber icon

В статията със заглавие "Скандал: Фирма за бързи кредити взе дома на Софи Маринова", се твърди, че Веселин Денков, чрез притежаваната от него небанкова финансова институция, е взел едва ли не насилствено дома на популярната певица.

Следва да се има предвид, че кредитното правоотношение между собствената на Веселин Денков компания "МАРШАЛ КРЕДИТ ГРУП" ООД (небанкова финансова институция) и София Маринова Каменова (позната като Софи Маринова) датира от далечната 2012 година.

Възникналите във връзка с това правоотношение Договор за кредит казуси винаги са били решавани със Софи Маринова при добросъвестно водене на преговорите с нея и адвокатите й. Ето защо категорично възразяваме на направените предположения (макар и под формата на въпрос) за упражнен натиск или принуда от страна на Веселин Денков или "МАРШАЛ КРЕДИТ ГРУП" ООД срещу Софи Маринова в качеството й на Кредитополучател.

Впрочем наличието на коректни договорни отношения между доверителя ми, свързаната с него финансова институция и Софи Маринова можеше да бъдат потвърдени от самата нея, в случай че бе потърсена от автора на публикацията за коментар, както това са направили други електронни издания след първоначалната поява на публикацията с подобно съдържание във вестник "Уикенд".

Обективността изисква да се посочи, че визираното в статията жилище на Софи Маринова, находящо се в град Етрополе към настоящия момент, не е собственост нито на Веселин Денков, нито на притежаваното от него дружество. През февруари 2018 г. собствеността на жилището е придобита в полза на Лоренцо Петров Игнатов, син на Софи Маринова.

Видно също така от справка в Имотния регистър, учредената в полза на "МАРШАЛ КРЕДИТ ГРУП" ООД договорна ипотека върху имота е надлежно заличена още през 2018 г. и то по изричното писмено съгасие на управителя на собственото на Денков дружество. Непонятно е каква връзка могат да имат всички тези гражданско-правни сделки с необоснованите твърдения на прокуратурата за участие в ОПГ.

Считаме, че гореизложените факти опровергават напълно твърденията, при това изнесени в заглавие на статията, за осъществени неправомерни действия от страна на доверителя ми срещу Софи Маринова. За пълнота на изложението ще посочим, че не е ясно и на какви факти се базира определянето на доверителя ми като "близкия до Васил Божков лихвар".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?