3906

Как се справяме със стреса? Вижте кой как реагира според зодията

Стресът е навсякъде около нас. Как се справяме с него? Вижте кой как реагира според зодията

 

Всеки от нас попада в стресови ситуации. Някои по-рядко, други по-често - но същността е една и съща: реагираме, но различно. Невъзможно е да се предположи какво ще направи човек, когато се сблъска с даден проблем. Но да се предвиди поведението му е съвсем реалистично, ако знаете как различните знаци на Зодиака се държат в стресови ситуации.

Овен

Попадайки в стресова ситуация, Овенът моментално избухва и губи всякакъв контрол над емоциите си. Прекомерната импулсивност не му позволява да се вземе в ръце, за да седне и хладнокръвно да помисли какво да прави по-нататък. Гневът го заслепява, яростта му е разрушителна. В такива моменти е по-добре да стоите настрана от Овена. За щастие това състояние не продължава дълго: след като изпусне парата, Овенът отново става разумен и рационален човек.

Телец

В проблемна ситуация Телецът изпада в ступор. Той дълго време не разбира какво да прави и как да реагира в извънредна ситуация. В това състояние Телецът е способен да избухне в сълзи от безпомощност. За да събере мислите си, му е нужно малко време: щом в главата му всичко се подреди, той ще реагира мъдро и може да изненада всички с решението си. Телецът ще се успокои едва когато осъзнае, че всичко си е дошло на мястото и отговорът отговаря на очакванията му.

Близнаци

Поведението на Близнаците в кризисна ситуация изненадва дори  самите тях. Всичко зависи от настроението и балансът им в този момент. Ако по време на стрес в душата на Близнаците цари мир, те ще останат разсъдливи и спокойни. Ако още преди инцидента са били във властта на гнева или тревогата, те ще излеят цялата си негативна енергия върху дразнителя, може би дори ще използват сила.

Стресът не сломява представителите на този знак, а напротив, изпълва ги с енергия и решителност.

Рак

Всяка нестандартна ситуация, независимо дали е стресираща или положителна, може да извади Рака от рутината. Той ще скръсти ръце, ще плаче и ще се оплаква от участта си, ще се опитва да се скрие от негативните емоции, докато всичко "някак си ще се оправи". Когато ситуацията се стабилизира,  Ракът още дълго ще се обвинява и ще се тревожи за онова, което се е случило, ще продължи да "превърта" ситуацията, и ще бездейства.

 

Лъв

Във всички проблемни ситуации Лъвът успява да запази хладнокръвие. Той се поставя над всяка криза и вълнение и продължава да живее така, сякаш не се е случило нищо необичайно. Инициаторите на конфликта подобно поведение обезкуражава, те са изгубени и не знаят как да реагират на такова безразлично поведение. Ако паниката е предизвикана от извънредна ситуация, Лъвът може да загуби самообладание за част от секундата, но след това ще се съвземе и ще се притече на помощ като един от първите.

Дева

За Девата е изключително важно да контролира не само собствения си живот, но и живота на хората около нея. При всеки конфликт тя мигновено ще вземе отношение не само за себе си, но и за близките си, като незабавно ще предприеме действия. На първо място Девата се опитва да неутрализира агресорите и да разреши проблема с помощта на здравия разум и логиката (което често успява да направи). Но останала насаме със себе си, Девата започва да се занимава със саморазправа, опитвайки се да открие причините за стреса в себе си. Подобно поведение само усложнява и влошава и без това неприятната ситуация.

Везни 

Везните ненавиждат всички форсмажорни ситуации, които могат да ги извадят от хармония и комфортно състояние. В такива моменти те се затварят в себе си и усърдно се преструват, че проблемите не съществуват, отдавайки се на самозаблуда. За да преодолеят тази ситуация, те се нуждаят от верен помощник, който може да реши всичко. Освен това Везните имат нужда да се върнат в любима и комфортна среда, за да се справят с негативността.

Скорпион

При стрес Скорпионът е склонен да изпада в крайности: може да се ядоса и да крещи, а може и тихо да плаче и да кърши ръце, проклинайки целия свят. Първо ще изпадне в ярост от явната несправедливост, а след това ще излее гнева си върху източника на стреса, като направи всичко по силите си да го "унищожи". В такива моменти в Скорпиона бушува жажда за отмъщение и само нейното осъществяване позволява на този знак да се справи с тревогите.

Стрелец

Попаднал в кризисна ситуация, Стрелецът първоначално може да изглежда парализиран от страх. След като се успокоят обаче, Стрелците поемат всичко в свои ръце, успокоявайки другите и себе си. За да възстанови душевното си равновесие, той намира най-добрият начин да се справи и концентрира. Мозъкът му започва да работи на пълни обороти, като предлага милион начини за решаване на проблема. Мнозина разчитат на креативността и мъдростта на този знак.

Козирог

Когато е изправен пред критична ситуация, Козирогът просто върви напред. Благодарение на аналитичния си ум той не взема прибързани решения, а след като открие източника на стрес, се опитва да го неутрализира с всички сили. Обикновено Козирозите в такива ситуации запазват всичко за себе си и споделят на близките и приятелите си, едва когато всичко си дойде на мястото.

Водолей

В стресова ситуация Водолеят често изпада в паника и се суети. Той може да размахва ръце, да прекъсва всички наоколо, да нагнетява атмосферата и да преувеличава всичко до такава степен, сякаш току-що се е случила катастрофа от вселенски мащаб. Ако в действителност се е случило нещо сериозно и хората около вас се нуждаят от помощ, Водолеят няма да е от полза в тази ситуация. Вместо реална помощ, той ще пречи и ще дезориентира, пише dir.bg.

Риби

Рибите не могат да понасят стрес, защото не знаят как да се държат. Една дребна неприятност може да развали настроението им за цял ден или дори седмица, а глобален проблем може да ги вкара в дългосрочна депресия. Попаднали в критична ситуация, Рибите започват да се притесняват и веднага "тичат" за съвет към тези, на които имат доверие. В такива ситуации Рибите се нуждаят от разсъдлив човек, който ще им помогне да се успокоят. За Рибите е изключително трудно да се справят сами със стреса, но самотата и добрият сън могат да им помогнат.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?