Следвайте ни

Как се разпознава фалшивият профил в Мрежата

viber icon

Колкото повече последователи има един инфлуенсър в социалните мрежи, толкова повече възможности се отварят пред него. Големите рекламни кампании с петцифрени възнаграждения са запазени само за хората с най-широка аудитория. Често в желанието си да сключат скъпоплатени сделки, много инфлуенсъри прибягват до нечестни номера за събиране на последователи.

За да проверите дали някой профил е свързан с т. нар. „продажба на фенове“, обърнете внимание на коментарите! Кратките безсмислени коментари, които дори нямат връзка с конкретната снимка или публикация, са сигурен знак за фалшив профил.

Друг индикатор може да получите от самите профили на коментиращите. Платените ботове в социалните мрежи нямат нито профилна снимка, нито каквато и да е друга следа от идентичност. Реалните последователи, от друга страна, имат поддържани профили с имена, харесвания и публикации.

Ако подозирате инфлуенсър в купуването на фалшиви фенове, обърнете внимание на съотношението между броя последователи и харесванията/коментарите под публикациите му. Странно и нелогично е профил с няколко хиляди последователи да има само около стотина харесвания или коментари под всеки свой пост.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?