1939
Следвайте ни

Как лесно да накарате компютъра си да работи по-бързо

viber icon

Колкото и нов компютър или лаптоп да притежавате, с течение на времето той остарява и е напълно възможно да не се държи по същия начин по който е бил в началото. Едно от най-честите неща е изпитването на забавяне при стартиране на устройството или някое приложение или при напълно нормални задачи в интернет, които до скоро не са били проблем. Макар много хора да обвиняват компютъра си и параметрите му, то истината е че нерядко тези забавяния са плод на грешки, които правим напълно несъзнателно.

Една от най-често допусканите грешки е оставянето на компютъра пуснат или в stand by режим твърде много време. Въпреки, че това намаля времето за стартиране на устройството, то позволява натрупването на различни процеси, които в един момент могат значително да забавят операционната система. Препоръчително е да рестартирате или изключвате компютъра си всеки ден.

Второто нещо са ъпдейтите, тук нещата може да са малко спорни, тъй като мнозина смятат, че именно с тях разработчиците на операционни системи повлияни от натиска на производителите на компютри забавят устройствата целенасочено. Дори да няма как да потвърдим това, факт е, че главния замисъл на ъпдейтите е да изчисти пропуснати грешки или появили се на по-късен етап бъгове, които също може да са причина за забавяне на системата.

Третото нещо което може да се направи, за да подобрите поведението на компютъра си е да проверите приложенията, които се стартират с неговото включване. Можете да ги прегледате и да изчистите тези от които не се нуждаете и да оставите само тези, които наистина използвате още със стартирането на устройството. Подобна е ситуацията и с приложенията или софтуера, който сте инсталирали, но не използвате, пише fakti.bg. Натрупването на много програми, които не се използват единствено вреди на компютъра.

Операционните системи обикновено имат вградени „почистващи“ програми, които да ви помогнат да се отървете от ненужния софтуер или натрупалите се временни файлове. Тук може да се разчита и на програми от, но трябва да са само проверени такива, за да не причинят други вреди.

Друго нещо, което може да помогне за подобряването на работата на компютъра е изключването на всякакви ефекти, анимации, прозрачни елементи или други подобни, чиято цел е да направят по-добър облика на операционната система. Шансът да забележите разлика във визията не е много голям, но пък промяната в поведението може да си заслужава тяхното изключване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Биткойнър

Биткойнър

17.10.2021 | 17:19

Здравейте хора! Специално за тези които искат да печелят криптовалута биткойн, дигиталното злато на 21 век, съм посветил моят блог: http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?