44

Как кръвната захар влияe на любовта

Любовта на мъжа минава през стомаха.

И на жената също, показва проучване на Университета в Охайо. Оказва се, че ако половинката ви постоянно ви изнервя, може да се поуспокоите, ако похапнете. 

Изследване, проведено със 107 женени двойки, се състояло в следното:

Семействата трябвало да мерят кръвната си захар сутрин и вечер и да забождат карфички във „вуду кукла“ на партньора си, ако са му ядосани.

Колкото по-ниско било нивото на кръвната захар, толкова повече карфички били използвани, т.е негативните чувства били по-силни. Една от възможните причини за това „кръвожадно“ поведение е, че ниската кръвна захар кара хората да усещат глад, а гладът ни прави изнервени и раздразнителни.

Счита се, че имате ниска кръвна захар, известна още като хипогликемия, когато стойностите на кръвната захар паднат под 70 mg/dL (милиграм на децилитър).

 „Това кара промени да се случват в тялото ви, все едно търси гориво“, казва Тимъти Греъм, доктор по медицина, биохимия и хранене в Университета на Юта. „Знаем, че активира пътища в хипоталамуса, включително пътища на страх или агресия“, казва той.


Тези процеси стимулират адреналина и кортизола в организма, което може да повлияе "драматично" на настроението ви. Греъм посочва, че дори и да не сте гладни, е възможно нивото на кръвната захар да повлияе на настроението ви. 

Съвсем нормално е в такива ситуации и най-малкото дразнение от страна на половинката да ни се струва като голямо прегрешение.

Затова, в името на семейното щастие, баланс и хармония, вместо да се карате, седнете и се нахранете.

А пък ако ядът не е минал и след това, значи проблемът е наистина сериозен и си заслужава обсъждането, пише edna.bg.

Според изводите на учените обаче, ако спорите сити, вероятността да не стигнете до консенсус е много по-малка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?