Следвайте ни

Как да свалим гел лака си сами вкъщи СЪВЕТИ

viber icon

Какво да правим, ако вече носим геллак, а се налага да го отстраним? Можем ли да го направим безопасно вкъщи без да нараним ноктите си?

1. Започнете с топла кърпа, сякаш сте в салона за красота. Увийте ноктите си в затоплена памучна кърпа или напоена с топла вода.

2. С помощта на пила за нокти леко изпилете горния слой топлак, така че да го накарате да разруши емайла си. Това го прави по-уязвим към лакочистителя и ще помогне да разтворите геллака по-бързо и лесно.

3. Ако усетите затопляне или болка, веднага преустановете изпилването, за да не нараните ноктите.

4. Нанесете олио за омекотяване на кожичките (кутикулите), за да помогнете на ноктите и кожичките да останат добре хидратирани по време на целия процес.

5. Нарежете алуминиево фолио на малки квадрати.

6. Напоете по един тампон с лакочистител. Поставете го в едно квадратче фолио и увийте пръста си. Направете това с всички пръсти.

7. Изчакайте така поне 15 минути.

8. Най-добре развивайте пръстите един по един, за да избегнете изпаряването на ацетона и обратното втвърдяване на геллака, ако все още не се е разтворил добре в лакочистителя.

9. С помощта на шпатула за нокти обелете лака много внимателно. Ако не притежавате такъв уред, можете да използвате дръжката на лъжица за супа или кафе. С нея обелете геллака от ноктите си без да чегъртате.

10. Намажете обилно почистените нокти с бадемово масло, за да ги подхраните, хидратирате и възстановите. Изчакайте поне час, за да попие добре.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

irinka

04.04.2020 | 02:21

Уффф...кошмар...и да ви пита човек що го сложихте тоя гел лак?! Знам че няма да получа отговор.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?