1939
Следвайте ни

Как да спрете косопада лесно и евтино

viber icon

Косопадът се засилва през есента и зимата и се превръща в голям проблем основно за дамите. Оказа се обаче, че можем да решим проблема лесно и без да плащаме висока цена за това. Учени от Медицинския факултет на Националния университет в Пусан, Южна Корея, установили, че маслото от тиквени семки може да увеличи здравата коса при оплешивяване.

За проучването са привлечени 76 участници, които бяха диагностицирани с лека до умерена андрогенетична алопеция. В тяхното проучване, доброволците са били разпределени на случаен принцип да получават 400 mg масло от тиквени семки на ден и плацебо, пише blitz.bg

Наблюдението продължило шест месеца. Учените анализирали снимки, направени преди и след използване на маслото, и открили увеличение на косата в интервенционната група. Самите участници съобщили, че косата им се е сгъстила от началото на експеримента.
В същото време учените са установили увеличение не само на количеството, но и на здравината на косата.

В края на експеримента удовлетвореността от собствената им коса е по -висока в групата с масло от тиквено семе, отколкото в плацебо групата.

Нещо повече, в групата, която е получила маслото, средният брой на косата се е увеличил с 40 процента. Контролната група също показва сгъстяване на косата, но само с 10 процента.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?