Следвайте ни

Как да спрем безразборното пазаруване?

viber icon

Пандемията премести голяма част от живота ни онлайн. Дори много от физическите магазини оперират най-вече онлайн, което означава едно безкрайно ровене в интернет и оферти отвсякъде, пише tialoto.bg. Особено ако работите хоум офис или не работите в момента.

При всяко влизане в профила си в социалните мрежи сте залети от атрактивни предложения, на които трудно ще устоите.

Ноември и декември бяха много силни месеци за пазаруване, но сега е време да помислите за бюджета си и да контролирате апетита си за шопинг. Това става най-лесно като не се поддавате на импулсивни решения, а си дадете време да помислите. Ето как да го постигнете:

 

Не си правете профил

Попълването на данни за поръчка е сред най-досадните неща. Особено ако искате да плащате с карта и предварително не сте я настроили. Препоръчваме ви да се възползвате от опцията наложен платеж, тъй като така имате време да се откажете от поръчката и най-малкото да я видите на живо, преди да я платите. Но ако пазарувате от чужбина, няма да имате тази възможност, така че си направете плащането максимално сложно, като всеки път въвеждате ръчно всичките си данни.

 

Прегледайте гардероба си 

Когато пазаруваме дрехи, често се прехласваме по съответния продукт и въобще не мислим има ли с какво да го съчетаем. Колкото и да ви харесва една дреха/обувка/аксесоар, ако няма с какво да я съчетаете, инвестицията не си струва и после може да съжалявате. Затова, хубаво преровете гардероба си и прегледайте с какъв "арсенал" дрехи разполагате, преди да се хвърлите към поредната ненужна покупка

 

Консултирайте се 

Да, да, всички мразим да сме си набелязали нещо и приятел или роднина да възкликне: „е, за какво ти е“ или „изглежда ужасно“, но очевидно имате нужда точно от това. Така че дайте шанс на друг да ви разубеди, след като сами не можете да го направите.

 

Калкулирайте разходите си в покупки за месеца 

Когато плащаме на парче за някоя покупка, сумата може и да не изглежда много. Но ако се върнете назад седмица две и изчислите колко неща сте си поръчали, може да ви подейства отрезвяващо! В никакъв случай не губете представа за разходите си за покупки!

В най-добрия случай още в началото на месеца можете да заделите някаква сума за онлайн шопинг и да следите да се вместите в нея.

 

Редовно разчиствайте

Често купуваме ненужни неща, защото на практика не знаем с какво разполагаме. Редовно почиствайте жилището си (не само гардероба си) и така ще придобиете реална представа за нещата, които притежавате.

Освен това подаряването на вещи ще ви припомни колко лесно може да се разделите с тях и колко кратко е щастието от придобиването на нещо ново. Адреналинът при покупка е един от основните стимули, които ни карат да пазаруваме още и още.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?