Следвайте ни

Как да си направим капан за сънища?

viber icon

Модерна украса или въздействащ амулет са капаните за сънища? Изработени от дърво, мрежа и пера, освен ефектна декорация в дома, носят скрит смисъл и са свързани с древни индиански легенди.

 

/ iStock/Getty Images

 

Една от популярните легенди разказва за стара индианка, която не дала на внучето си да убие паяк, от който детето се уплашило. Жената дори дала пример на детето за търпение и упоритост с това как паякът всеки ден неуморно плете. За благодарност паякът й подарил магическа сребриста мрежа, която да пази жената от злите сили през нощта.

Капаните за сънища са кръгли, защото олицетворяват кръговрата на живота. Висящите пера пък трябва да усещат хубавите сънища и да ги пускат да преминат към спящия.

Много хора вярват, че капаните за сънища действат положително не само в съня, но и допринасят като цяло за добрата енергия в дома. Любопитно е, че 1/3 от живота ни минава в сън - това са приблизително около 2100 дни. А според учени до 10 минути след като се събудим забравяме 90% от сънищата си.

/ iStock/Getty Images

 

За да направите сами капан за сънища ви трябва само върбова клонка, която да увиете като обръч; въженца, с които да преплетете паяжина; и пера от нощни птици - сова, бухал, орел.

 

Източник: dariknews

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?