Следвайте ни

Как да си направим идеален педикюр в 4 стъпки

viber icon

Наближава сезонът на затворените обувки, а те могат да създадат големи проблеми на педикюра. Започнете с подходяща грижа за ходилата - един хубав точков масаж със загряващ крем ще стимулира обмяната на веществата и дори ще подобри настроението ви. Ноктите се оформят най-често в квадратна форма, като се внимава с изрязването на крайчетата им. От доброто оформяне зависи дали по-късно ноктите ще се забиват, причинявайки болка.

За гладки и красиви стъпала е необходимо да си правите педикюр поне три пъти месечно. Кожата на краката се изсушава много бързо през лятото, пръстите загрубяват и се стига до постоянен дискомфорт. Ако стъпалата ви са прекалено загрубели, може да се стигне и до медицински педикюр, за да се изреже мъртвият епидермис. Препоръчва се гел лак, а тъй като ноктите на краката растат по-бавно от тези на ръцете, педикюрът е много по-траен. Гел лакът може да издържи 3-4 седмици.

Мирослава Атмаджова

Мирослава Атмаджова

Редактор - marica.bg

Мирослава Атмаджова е завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работила е като копирайтър в голяма IT компания. Част е от екипа на „Марица“ от 2017 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?