4232

Как да привлечем щастие и късмет в годината на Дървения дракон?

2024 е година на Дървения дракон, която според китайския календар започва от 10 февруари 2024 г. (китайска Нова година) и ще продължи до 28 януари 2025 г.

Всеки може да постигне целите си и да се хармонизира с енергията на годината чрез прилагане на специфични ритуали и практики. И тук не говорим за нещо сложно и специфично, а някои простички съвети на Фън Шуй, съобразени в животното на годината.

Драконът символизира сила, благородство, чест, късмет и успех в традиционната китайска култура. Той носи сила и късмет на онези, които отговарят на неговата енергия, което прави тази година чудесна възможност за саморазвитие.

Аксесоари за дома, идеалните бижута и щастливите цветове – ето какво е добре да имате и направите, за да привлечете късмет и благоденствие през годината:

Привлечете късмет с Фън Шуй елементи

Използвайки определени предмети или талисмани за късмет, можете да привлечете късмета през 2024 г. по много приятен и лесен начин. Те имат силата да активират пространства, които са свързани с различни аспекти на нашия живот и служат като символи, напомняния или подобрения на нашите намерения. През 2024 г. може да привлечете повече късмет, като засилите елемента Огън във вашето пространство чрез свещи или други аксесоари в огнени нюанси. Стойте далеч от елементи като Метал и Вода, които се сблъскват с огъня. Поради това трябва да сведете до минимум количеството метал или вода в жилищната си зона.

Един от най-мощните и щастливи енергийни предмет за 2024 г. очаквано са статуите на дракони или драконови костенурки. Драконът означава защита, сила, просперитет и успех. Смята се, че той привлича късмет и положителна енергия. Поставете украшение с дракон на видимо място в дома си, по-конкретно във всекидневната, трапезарията или антрето, за да привлечете късмет през 2024 г. Изключително важно е да обърнете своята статуя на дракон към прозореца или вратата, така че да бъде предпазен от вредни енергии и да абсорбира добри енергия. Освен това, за да се координирате с елементите и цветовете на годината, трябва да заложите на дракони, направени от дърво или зелен материал.

 

Обградете се с късметлийските цветове

Изумрудено зеленото е най-щастливият цвят в годината на Дървения дракон. Изумрудено зеленото насърчава новото начало във всеки аспект от живота, затова носете нещо в този цвят във всеки важен момент през 2024 г. Освен на него, можете да заложите на цветовете златно жълто и наситено червено, съветват Фън Шуй специалисти. Жълтото символизира оптимизъм и просперитет, а червеното, което традиционно е късметлийски цвят в китайската култура, внася енергии на жизненост, страст и мотивация. Освен да ги включите в гардероба си, може да заложите на портфейл в зелено, червено или жълто, тъй като тези цветове не само работят добре при съхранение на пари, но също така демонстрират вашите способности и потенциал с парите. Това може да повлияе положително на финансовата си енергия и да привлечете повече възможности и пари през следващата година.

 

Носете бижута с розов кварц

Твърди се, че розовият кварц носи просперитет, добро здраве и хармония. Освен това има терапевтични свойства, които могат да облекчат психическото напрежение и да балансират емоциите. Розовият кварц е перфектен за бижута през 2024 г., защото олицетворява енергията на елемента Огън. Розовият кварц може да се използва за привличане на късмет през 2024 г., като се носи като пръстен, гривна или огърлица. Можете също да го поставите в портфейла или чантата си, за да привлечете просперитет и богатство. Аксесоари с розов кварц може също да сложите във вашата къща или на работното място, особено на изток или югоизток.

 

Сложете бамбук у дома

Във Фън Шуй бамбукът е друг символ на късмет и богатство. Той е идеалният избор за 2024 г., защото също е свързан с елемента дърво и зеления цвят, които властват в годината на Дървения дракон. Тъй като може да расте във всяка среда и да преодолее всяко препятствие, бамбукът е известен със своята упоритост, гъвкавост и адаптивност. Като такъв той също така представлява растеж, дълголетие и удовлетворение. През 2024 г. поставете бамбука в източна или югоизточна посока, за да донесе късмет.

 

Носете гривна от агарово дърво

Гривните от агарово дърво са не само популярен избор за бижута, но също така имат предимства според Фън Шуй, като подобряват благосъстоянието и насърчават спокойствието на носещия ги. Носенето на гривни като цяло помага да се отблъснат злите духове според концепциите на Фън Шуй.

 

Други ритуали и практики

Някои прости, но мощни ритуали и практики може да ви помогнат да привлечете късмет в живота си през годината на Дракона. Казвайте си утвърждения за късмет, когато започвате деня си. Прекарвайте няколко минути всеки ден, като мислите за какво сте благодарни и го записвайте в дневник. Прекарайте известно време, визуализирайки вашите цели и желания, сякаш вече са изпълнени. Това може да ви помогне да ги постигнете. Почиствайте редовно дома и работното си място. Смята се, че поддържането на ред и хармония около вас ще ви донесе късмет.
 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

11.02.2024 | 08:29

Хора, четете по-задълбочено за Фън Шуй и китайската астрология, преди да сваляте разни глупости от където ви е паднало. Не се изненадвайте, като видите част от този текст в раздела НЕЛЕПОСТИ в сайта ми ФЪН ШУЙ ЗА БЪЛГАРИ.

Отговори
1 0
Васил

Васил

11.02.2024 | 00:12

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим--=---> use.my/azalfa

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?