2374

Как да почистим дома си, за да не избяга късметът от него

Неправилното почистване на дома може да доведе до раздор в семейството и като цяло да изплаши късмета. В това са били убедени предците ни. Но към днешна дата част от суеверията все още са актуални и мъдрите домакини се придържат към тях, за да не прогонят щастието от дома си.

За да могат късметът и благополучието да станат вечен спътник в живота ви, трябва редовно да почистите тези 3 места в дома си в следната последователност.

1. Почистване на коридора

В тази част на дома се натрупва най-много прах и мръсотия. Това важи и за терасите. Заедно с мръсотията редовно трябва да отстранявате и непотребните вещи от тази част на дома си, за да не изплашите късмета.

2. Почистване на кухня

Неслучайно кухнята се смята за огнището или сърцето на всеки дом. Според езотериците тази част от дома се свързва с финансовото благополучие. Освен това готвенето в мръсна кухня определено не е хигиенично.

3. Почистване на тоалетна

Тази част от дома също трябва да се почиства редовно. Не допускайте появата на мухъл, ако не искате да прогоните късмета от дома си. За целта може да използвате оцетен разтвор за почистване. Мъдрите домакини разчитат на още един трик - те почистват всички повърхности у дома с разтвор от сол (1 супена лъжица) и вода (1 л вода). Счита се, че солта прогонва негативната енергия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пепо

Пепо

10.08.2022 | 22:11

А как да почистим мухъла от мозъците на редакторите на Марица? То бива простотия, но това е върхът.

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?