Следвайте ни

Как да обзаведем дома си когато нямаме място

viber icon

Хората, които имат малки домове, знаят колко е трудно да ги обзаведат така, че да имат всичко необходимо, но да остане и пространство. С тази трудна задача ще се справите с помощта на няколко съвета от специалисти. 

Функционалност преди всичко
Основната роля на мебелировката е да бъде функционална, но този факт често се забравя, заради ефектния дизайн на съвременните мебели. Независимо дали става дума за мека мебел, за спални комплекти, секции или трапезарни столове – визията на повечето от тях е зашеметяваща.

Колкото и да ни харесва конкретен стил обзавеждане, по-важно е да заложим на функционалността. Това означава мебелировката да ни служи по най-адекватния начин. Дали се касае за шкафове, в които ще държим посуда и други домашни принадлежности, или за диван, размерът на мебелните компоненти не бива да надвишава свободното пространство, където ще бъдат поставени.

В никакъв случай не бива да се затварят зоните за преминаване, а още по-малко да се отнема възможността за затваряне на вратите. Ако мебелите не позволяват една врата да бъде затворена, така не само се ограничава възможността за уединение в стаята, но и усложнява задачата по поддържане на приятна температура в нея през отоплителния сезон.

Заложете на сгъваемите модели
Числеността на населението в големите градове се увеличава непрекъснато, а същевременно жилищата стават все по-компактни. Това накара много мебелни производители да предложат адекватна за домовете с малка квадратура мебелировка. Мултифункционалните и сгъваеми мебели са едно перфектно решение за малкия дом.

Диваните и фотьойлите с функция сън се радват на огромен интерес от години. Причината е, възможността да послужат и за посрещане на гости, и за нощувка. Същото се случи дори с кухненските ъгли. Сред тях има страхотни сгъваеми модели, които могат да послужат като легло, ако не ежедневно, то поне спорадично – когато имаме гости.

Сгъваемите маси и столове са доказано практично решение. С тях се пести пространство, но същевременно се осигуряват достатъчен брой места за хранене за едно многочислено домакинство, и за случаите, когато са поканени гости. Сгъваемите и прибиращите се към стената спални са нещо много любопитно. Когато в жилището липсва отделно спално помещение, този вид мебели са вярното решение.

Заложете на светлите тонове
Светлите тонове притежават свойството оптически да увеличават затворените пространства. В малките апартаменти и студия, мебелировката  трябва да бъде в светли тонове. Мебелите от ПДЧ фурнир са с различно декоративно покритие, имитиращо различни видове естествена дървесина. Редно е да кажете твърдо НЕ на покрития като орех, венге и махагон.

За да създадете илюзия за по-просторно от наличното пространство, използвайте дървесни декори в жълто-бежовата и светло сивата гама. Снежно белите мебели са изключително изящни, но ако заложите на тях, трябва да сте подготвени за щателно ежедневно почистване. Дори да сте изцяло устремени към модерните в момента интериорни решения, знайте, че в добрите магазини могат да ви изработят всеки вид мебел по поръчка с ваши размери.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?