Следвайте ни

Как да направим педикюра си в домашни условия

viber icon

В първите дни на лятото мислим как да разнообразим тоалетите си през новия сезон. Най-удобни за носене са лежерни тениски и къси панталони, в които се чувстваме наистина комфортно. Отворените обувки пък ще изложат краката ни на показ и за да се чувстваме добре в собственото тяло, трябва предварително да подготвим петите и да подсигурим стъпалата с приличен педикюр. 

Не е задължително да търсим намесата на специалист. Достатъчно компетентни сме да използваме пемза за кожата на петите е позагрубяла и има нужда от премахване на мъртвите клетки. Лакирането на ноктите също няма да ни отнеме много време, стига да се заредим с няколко средства и подходящите инструменти за това - нокторезачка и пиличка. 

Кратък наръчник за домашен педикюр

Премахнете мъртвите клетки с пемза или с пилинг за крака. Направете го в банята. Достатъчно е кожата да бъде мокра и да сте заели удобна позиция. Леката ексфолиация ще изглади нежно и безболезнено ходилото и петата, а след процедурата отдолу ще се покаже нежна и здрава кожа.  
Ако по ноктите има остатъци от стар лак, премахнете ги с лакочистител без ацетон. Памучен тампон или късче памук ще свършат работа.
Внимателно подрежете дължината на ноктите в права или леко заоблена линия като следите да не отнемете прекалено много от краищата и впоследствие при растежа нокътя да се забие в тъканта. Т. нар. врастнал нокът е много болезнен и неприятен. Той се получава от неправилно изрязване, от носене на тесни и прекалено остри обувки. Там където искате да заоблите, направете го с пиличка като я използвате само в една и съща посока.
Премахнете кутикулите. Първо трябва омекотете кожичките около нокътя със специално масло и след няколко минути ги отстранете. Марката Silcare е специализирана в производството на всякакъв вид продукти за маникюр и педикюр и ще откриете всичко необходимо за вашите здрави ръце, крака и нокти.
Лакирайте ноктите. Нанесете веднъж и повторете втори път веднага след изсъхването - за по-голяма наситеност на цвета. Ако искате да разнообразите цвета с пудра за нокти или брокат, ще трябва да отидете в салона, където ще бъдат запечатани дълготрайно с UV или LED лампа.

Лятото е сезонът на отпуските и релакса, затова ако често сменяте цвета на лака, нанасяйте подходящ според тоалета. Ако пък не ви се занимава с лакиране през ден-два, нанесете бял или неутрален нюанс, който да отива на всяка дреха. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?