Следвайте ни

Как да изберем цвета на спалнята, за да сме щастливи в нея

viber icon

Спалнята е едно от най-важните помещение в дома ни и цветът, който сме избрали за нея, може да повлияе освен на качеството на съня ни, и на енергията, която носи помещението. 

Затова се вслушайте в съветите на специалистите за избор на цвят, за да се радвате на хармония и щастие.

Черно

Черното може да ви е любимо, но определено не е добра идея за спалнята. Тъмнината, която допълнително създава ви кара да се чувствате потиснати и да се събуждате не толкова бодри сутрин. Тъмнината, която черното носи, действа психологически на енергията ви, като я намалява. Ако много държите на черното, нека поне то не бъде основен мотив в спалнята, а да се среща под формата на акцент. 

Неоново

Избягвайте неонови цветове в спалнята, защото внасят вълнение и безпокойство в помещение, в което всъщност трябва да се успокоите и релаксирате. Вибрациите, които тези цветове носят, ви правят приповдигнати и неспокойни. 

Жълто

Жълтото пречи да се отпуснете преди сън. То подсъзнателно се свързва със слънцето, енергията, светлината, които ви карат да се ободрявате и да сте по-склонни към трудно заспиване. 

Червено

Червеното е ободряващ цвят. То буди агресивност, безпокойство, енергичност и вълнение, които не са съвместими със съня. Червеното стимулира сетивата и пречи на заспиването, което оказва влияние върху нервната система. Червеното е подходящ цвят за помещения, в които извършвате енергични дейности и се нуждаете от мотивация, например в стая, в която тренирате. 

Оранжево

Ако мислите, че оранжевото е добра идея за спалнята, защото ще придава повече светлина и свежест, грешите. Ярките нюанси са твърде наситени за възприемане от нервната система. Вместо тях е по-добре да наблегнете на зеленото, бежовото, синьото. Те успокояват и предразполагат към сън за разлика от оранжевото.

Тъмнокафяво

Тъмнината, която кафявото предизвиква, има подобен ефект като черното. То внася тежест и мрак в спалнята, което може да блокира мотивацията ви за събуждане и енергия сутрин.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?