Следвайте ни

Как да ходим секси на високи токчета СЪВЕТИ

viber icon

Ходенето на високи токчета не е лесно – краката се подуват, започват да ви болят, ако сте навън много време, а и винаги има риск от спъване и падане. Ако често ходите с такива обувки, сигурно вече сте свикнали с тях и знаете някои трикове. Но, ако тепърва започвате редовно да ходите на официални събития или искате да репетирате за абитуриентския или абсолвентския бал, ето някои съвети за ходенето с токчета.

1. Изберете правилните обувки

Най-важното правило. Много обувки на високи токчета изглеждат привлекателно, но ги пробвайте по-дълго време и се уверете, че са ви удобни – не стискат и няма да ви направят големи рани. Ако почти не сте носили такива обувки, първо започнете с обувки с по-нисък ток, които осигуряват стабилност на глезена. Може да започнете да се учите с обувки с дебела платформа или с боти с по-дебел ток.

2. Разтегнете глезените си

Ако сте свикнали да ходите с маратонки и кецове, трябва да подготвите краката за новите обувки. Разтегнете глезените, раздвижете се, бъдете по-пластични. Може да практикувате йога за няколко минути, като се съсредоточите върху упражненията за ходила и крака. Иначе кракът трудно ще свикне да стои под ъгъл.

3. Упражнявайте се на килим

Трудно е да ходите по тръда повърхност. Първо започнете да се упражнявате да ходите на токчета върху килим. Отначало ходете бавно, после постепенно увеличавайте темпото. Ходете на килим известно време, докато краката свикнат. Ако паднете на твърда повърхност, има повече опасност от контузии и рани.

4. Вървете по права линия

Важно е да запазите баланс и да не изглеждате нелепо, когато ходите на токчета. Опитайте да държите гърба изправен, ходете по права линия – кракът трябва да бъде поставен директно пред другия крак, все едно ходите по въже. Така изглеждате грациозни. Стъпвайте първо с петата, а после с пръстите.

5. Гледайте напред

Винаги са ни учили, че трябва да гледаме в краката си, но когато говорим за токчетата, това не важи напълно. Устоете на изкушението, не гледайте в земята, защото така няма да можете да запазите баланс и да ходите по права линия. Ще изглеждате елегантно, ако гледате напред.

6. Забравете всичко, ако ходите по стълби

Тези правила не важат, когато започнете да се упражнявате да ходите с токчета по стълби. Тогава трябва да гледате в краката си, първо да стъпвате с пръстите, а после с петата и се съобразявайте с наклона и вида на стълбите, не вървете по права линия.

7. Избягвайте тревата

Ако сте овладяли предишните стъпки, може да започнете да се упражнявате на твърда повърхност. Но трябва да знаете, че не е препоръчително да ходите по тревата с токчета. Ако ви се наложи, не стоварвай тежестта на тялото си върху петите, защото ще обувките ще започнат да потъват в земята. Стъпвайте като балерините – на пръсти, особено ако почвата е влажна и има кал.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?