Как да блокирате нежеланите обаждания на смартфона си

Някой ви досажда с постоянни обаждания? За щастие има лесни начини да ги блокирате. От Android Authority дават примери. Имайте обаче предвид, че важат за телефони с Android.

Блокиране на нежелани обаждания с помощта на приложение

В Play Store има много такива приложения, някои безплатни, други изискват абонамент. Примери: Calls Blacklist, Call Control, TrueCaller, Google Phone, Hiya, Truecaller, Mr. Number, Should I Answer? Те няма да премахнат напълно тези нежелани повиквания, но значително ще ги намалят.

Блокиране на нежелани обаждания едно по едно

Ако сте тормозени само от няколко компании или физически лица на регулярна основа, най-лесният начин да разрешите проблема е като блокирате номерата им. За да направите това, трябва само да отворите приложението за телефон на Android устройството си, дългото натискане върху номера ще изведе опцията “Block”. Изберете я и готово! Процесът може леко да се различава при различните устройства.

Блокиране на всички повикванията, освен на тези от вашите контакти

Друг начин да спечелите в битката срещу нежеланите повиквания е да блокирате всички номера, освен тези, които са в списъка ви с контакти. Разбира се, това може да е крайна мярка, но ще свърши работата. Най-добрият начин да постигнете това е да изтеглите приложение като Calls Blacklist – Call Blocker. То е безплатно и изключително популярно, с повече от 10 милиона изтегляния. Но има много алтернативи, които са на разположение, ако то не ви допада по някаква причина. Изтеглете приложението, oтворете “Settings”, изберете “Blocking” и докоснете “Block all numbers except contacts”. Когато получите обаждане от номер, който не е запазен в контактите ви, телефонът ви няма да звъни, но ще можете да видите, че е имало обаждане в приложението.

Източник: digital.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата