2374

Животът е кутия с бонбони: Красимир Балъков проговори за най-тежката драма в живота си

Легендарният български футболист Красимир Балъков даде интервю пред Мариян Станков-Мон Дьо в ефира на „Нова телевизия“. В него той говори за изключителната си кариера, световното първенство в САЩ през 1994 г., както и за личния си живот. Великотърновецът има две деца – Красимир-младши и Глория, които са плод на любовта му с бившата му съпруга Татяна. 

„Аз до ден-днешен се разбирам перфектно с моята бивша съпруга. Раздялата ни стана много плавно, без драми и големи сътресения. Това се случи в края на кариерата ми. Това беше първото най-лошо, което се случи в живота ми като цяло, и което трябваше да преодолявам с големи усилия. Тогава бях към края на кариерата си. И бях много в публичното пространство. Затова съм длъжен да благодаря на моята съпруга Татяна, която прояви разбиране и се отнесе по най-професионалния начин към цялата ситуация. Нашата раздяла беше към 29 май, а аз правих моя заключителен мач. Никой не разбра, че ние сме разделени. Тя беше до мен“, върна се назад към 2003 г. Бала.

След развода си с Татяна, ексфутболистът намира любовта в германката Кати Фогел.

Той разкри и за какво е изхарчил първите си големи пари, спечелени от футбола: „Как няма да помня? Аз направих такава глупост, която много рядко се прави. Първите ми големи пари бяха в младежкия национален отбор, дадени ми за квалификации, които играехме. Нещо, което бяхме спечелили – 3000 марки. И първото, което направих, е да купя колата на нашия видео оператор. Едно „Пежо“ комби. А втората ми глупост, която направих, беше на първата ми заплата в Спортинг (Лисабон), която беше 8000 долара. Влязох в един мол, в един магазин хубав, и ги похарчих от първата до последната стотинка за 1 ден. И когато се прибрах вкъщи и разбрах какво съм направил, не можах да спя цяла нощ, питайки се как мога да направя такава простотия. Защо го направих? Защото сме живеели до 90-та година в друг строй. Ние нямахме. Майка ми събираше пари, за да ми купи черно поло, шалвари, дънки. Купих дрехи за 8000 долара. Честно да си кажа – половината бяха в гардероба и изобщо не съм ги обличал. Имаше едни ботуши каубойски, остри, които купих два чифта, но никога няма да обуя. Човек расте с времето, важното е да си вземе уроците и да не повтаря грешките“, сподели легендарният български футболист.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?