71

Жесток удар по икономката на Лили Иванова! Примата бясна

Крадци са разбили преди няколко дни къщата на бившата икономка на Лили Иванова - Мария. 70-годишната жена, която е запазила изключително топли отношения с естрадната легенда, обитава имот, наследство от покойния й съпруг, в софийското село Яна.

Ексдомашната помощница на примата веднага се оплакала на кварталния, но злосторниците още не са заловени. Мария предполага, че са банда местни тийнейджъри, които тормозят и други възрастни хора от селото, пише "България Днес.

"Нищо не мога да направя, страх ме е, хвърлят камъни, счупили са прозорците... Една съседка ги е видяла. Сега търся ключар, който да ми оправи бравите на вратите, защото са ги повредили. Така могат спокойно да влязат и да отнесат всичко", сподели опасенията си Мария.

Лили Иванова била бясна от случилото се и не останала безучастна пред произшествието -  веднага предложила помощ на своята бивша икономка, с която се среща често и я кани на гости дори на най-големите семейни празници.

Преди месец отровиха и Джеки, кучето, което пазеше двора и къщата на Мария. Тя се поболя от мъка, като певицата тогава също й протегна ръка за помощ и я утешаваше в скръбта й.

"Една сутрин се събуждам от плача на Джеки. Въртеше се на веригата, но докато разбрах какво става, кучето повърна, легна и повече не мръдна", разказа за вестника ексдомашната помощница на изпълнителката на "Ветрове". После разбрала, че злосторниците му подхвърлили храна, в която били поставени карфици, и животното издъхнало в страшни мъки.

Мария предполага, че Джеки е бил отровен умишлено, за да може апашите да атакуват безпроблемно имота.

Тя довери още, че скоро ще остане сама в къщата, защото нейните близки също били налегнати от грижи. Дъщеря й наскоро е претърпяла операция, а наемателят на апартамента й в София използвал отсъствието й от София и й задлъжнял с няколко месеца. В живота на ексикономката обаче има и радостни мигове - когато я оставят да се грижи за правнучката, кръстена на нея.

Мария попада в образцовия дом на поп звездата преди десетина години по лична препоръка на сестра й Магда. Двете били колежки в Дома за ветерани на изкуството и културата в столичния квартал "Захарна фабрика". Лили останала толкова доволна от домакинските умения, предаността и работливостта на Мария, че я препоръчала и на Тончо Русев. Легендата на родната естрада дълго увещавала Мария да остане при нея, но след като овдовяла, семейните обстоятелства принудили домашната й помощница да се засели в Яна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
гхууииооппп

гхууииооппп

17.08.2022 | 17:40

През ден новина за най старата певица в България и нейното обкръжение вече става досадна.

Отговори
7 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

17.08.2022 | 17:09

до кога ц и г а н и т е щ е с а н а д з а к о н а а и н я к о г а и м а ш е Т В У т а

Отговори
9 1
комунист

комунист

17.08.2022 | 15:35

Трябва да се даде право на полицията в такива случаи да пребива от бой пишлигарите и ще си седнат на дупето.

Отговори
11 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?