1553
Следвайте ни

Жената котка вкъщи? Може, но само на Хелоуин МОДА

viber icon

Хелоуин наближава и фактът, че празникът не е български, не пречи да се позабавляваме.​ А и зад него обикновено стои невинното тийнейджърско желание за един по-различен купон веднъж в годината.

Запазена марка на Хелоуин са страшните костюми. Макар че съвсем не е задължително да предизвикаме див ужас у околните с външния си вид. Ако не сме от почитателите на хорър сюжетите, няма проблем да се въплътим в ролята на забавен, добродушен герой. Все пак дрескодът изисква да се преобразим, но костюмът е според предпочитанията. Освен това, спирайки се на различен тоалет, се дистанцираме от празника като чисто американска традиция.

 

И въпреки че положението с разпространението на коронавируса у нас се задълбочава, забавленията в домашни условия и ограничен състав не са отменени. Затова дори и само с най-близките си можем да си създадем настроение. Необходимо е единствено малко въображение. За атмосферата можем да се погрижим с креативни костюми и подходящи декорации на жилището.

Една от актуалните идеи за годината е да се преоблечем като известната на всички ни още от детството Круела Девил. Преди месеци Дисни пусна нейната история в нов филм, а предвид репутацията й на злодей, който си прави палта от кожата на палета, героинята изглежда като идеалното попадение за този Хелоуин.

 

Превъплъщението в Круела не е никак трудно. Нейна запазена марка е черно-белият десен. Ярко червеното също трябва да бъде включено в тоалета. Всякакви аксесоари ще улеснят пресъздаването на образа <210>. Все пак героинята обожава да е център на внимание и затова трябва да се погрижим за елегантната си визия, ако ще влизаме в нейната роля за вечерта.

Затова препоръчваме рокля, която подчертава талията. Високата цепка на полата също приляга добре на Круела. Друг аксесоар, който допълва външния вид на героинята, е цигарето, но от него можем да се лишим съвсем спокойно, ако не сме пушачи. Така направиха и от Дисни предвид забраната във филмите да се показва пушене.

 

Най-важна обаче е прическата, ако ще влизаме в образа на тази елегантна злодейка. Разделена на две половини  черна и бяла, косата трябва да има зашеметяващ обем. За целта можем да я тупираме, къдрим и разрошваме на воля. Все пак Круела е и малко лудичка, което трябва да си личи и по прическата.

Образите на супергероите също все още са хит. Тези надарени със суперсила същества са добре познати на малки и големи от филмите. Така че винаги можем да влезем в ролята на Жената Котка например. За целта коженият тоалет е задължителен, както и доминото, и котешките ушички. Добре изтеглената очна линия също ще подпомогне да се впишете в идеята за героинята. Някои избират да пресъздадат визията с камшик, но това не е необходимо. За да влезете в образа на тази впечатляваща героиня, трябва най-вече да демонстрирате самочувствие и увереност. Бъдете елегантни като котките и ще оберете точките!

 

Предлагаме и една алтернатива на хорър и екшън персонажите. Героинята на Пипи Дългото чорапче е класика в жанра. Освен че много лесно можем да се превъплътим в нея за минути, образът й е обичан от всички.

Към сплетените коси, щръкнали настрани с помощта на малко медна тел, различните чорапи и роклята с кръпки, спокойно можете да добавите една плюшена маймунка, за да завършите цялостния вид. Нека да не забравяме, че луничките са запазена марка на Пипи - все пак тя държи всички да разберат, че не страда от тях.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

що?

що?

23.10.2021 | 20:41

Защо само за Хелоуин? Аз си имам жена-котка всеки ден! Ако вие си имате лелки ежедневно, много се съмнявам и за Хелоуин да стане жената-котка.

Отговори
0 1
Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

23.10.2021 | 20:30

Diga i mi6kata nelk Leto xaaa xiiiiiiiiii s bes Mo's.⚱️️️️️⏳️️

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?