Следвайте ни

Известният чакръкчия Паско Райчев чукна 72

viber icon

Известният чакръкчия Паско Райчев отпразнува вчера, навръх Еньовден, своя 72-ри рожден ден. Хубавият повод обаче не му попречи да изкара целия ден в кабинета си в Пловдив, помагайки на закъсали със здравето.

Най-честите проблеми, заради които хората търсят помощта на Паско, са дископатии, "захапване" в кръста и гърба, сецване, изкривен врат, изкълчване или други заболявания на ставите, все неща, свързани с опорно-двигателния апарат. Много пъти той е връщал отново в игра спортисти с изкълчен глезен. 

Повече от 30 години Паско е масажист рехабилитатор в различни спортни отбори и национални гарнитури - футболисти, хандбалисти, лекоатлети, гребци.

А и няма как иначе - Паско е син на бай Тодор от Хасково, най-прославения чакръкчия на България. Навремето той оправил дори изкълчения крак на Тодор Живков при едно гостуване на първия човек в държавата в местността Кенана  край града на Богородица.

Бай Тодор пък е взел уменията от своя баща Райчо. Сега дарбата на Паско наследява и синът му Тодор Райчев, който завърши с пълно отличие специалност „Кинезитерапия“, работи в санаториума на МВР в Хисаря и със същия хъс и вродена способност като баща си помага на хората. Паско се надява, че и внукът Павел, който е „одрал“ кожата и характера на дядо си, ще продължи делото.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Величка Бонева от Пловдив

Величка Бонева от Пловдив

25.06.2021 | 12:25

Не съм съгласна,,че е добър чекратчия.Три пъти ходих до него и вчера беше за последно.Позволявам си да пиша коментар за да може който реши да го посети хубаво да си направи сметка.Оказа се не коректен човек.Като не знае за какво заболяване става на въпрос,поне да не те заблождава.Според мен е въздух под налягане,,пък и много се аска.Днеска бях при мануален терапевт от Хасково,който отдавна ми го препоръчват и който подробно ми обясни за заболяването което имам след като се запозна с ренгеновите снимки и прегледа който ми направи с мануална манипулация.Изписа ми лечение и искренно се надявам,че този път случих на точния човек.Поне на първо четене е класи над Паско Райчев по отношение на възпитание, начетеност, интелект и т.н.

Отговори
4 0
Бай Кольо

Бай Кольо

25.06.2021 | 11:36

Че е много добър чакръкчия е вярно,но има един много лош навик.По време на преглед задължително вмъква въпроса-ти какво работиш.Ако разбере,че си обикновен работник някъде,пак ще те излекува,но държанието му става някък си неохотно и мълчаливо.Също така по време на прегледите на пациенти,много често при него в кабинета влизат разни негови приятели,които сядат там да си пият кафето и да гледат отстрани сеира на болните.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?