Следвайте ни

Извадиха му кирливите ризи: Наследникът на Хекимян е протеже на...

viber icon

Наследникът на Антон Хекимян - Златимир Йочев се е оказал в Би Ти Ви не по стандартния начин, а е доведен в от жена си – новинарката Марина Цекова, пише „Уикенд”.

Новият водещ, който от утре - 1 март, заема мястото на Хекимян в „Тази сутрин”, е баща на детето на водещата, която беше назначена в телевизията още в първия ден, в който Антон зае мястото на Венелин Петков като шеф на новините.

Точно два месеца по-късно там вече работи и нейният мъж. Назначението на Златимир Йочев за лице на „Тази сутрин” изненада много хора в Би Ти Ви. До последно се говореше, че за мястото готвят Иван Георгиев от централната новинарска емисия. Хекимян обаче така и не можал да избере колега, който да го замести до Лили Боянова, и в крайна сметка решил да търси за сутрешния блок човек от друга телевизия.

Изборът му пада на Йочев, който досега водеше сутрешния блок на „България он ер”. От първия ден на телевизионната си кариера досега той е работел основно като водещ. Харесват го в БНТ още като студент за лице на предаването „Пътеводител бг”. Изкарва в Националната телевизия 3 години, мести се в ТВ Плюс, а след 4 години се връща в БНТ.

На крехката възраст от 28 години става водещ на „По света и у нас”. После обаче, изненадващо за всички, отива в кабеларката „България он ер”, финансирана от варненската икономическата групировка ТИМ. Междувременно се запознава с Цекова, от която вече има 2-годишна дъщеричка.

В Би Ти Ви се говори, че именно жената на Златимир е подшушнала на Хекимян да го покани на работа в Би Ти Ви. Шушука се, че тримата били близки от години. Антон и Йочев се знаели още като студенти във Факултета по журналистика на Софийския университет. Арменецът поканил приятеля си с идеята да създаде около себе си кръг от близки хора, които да го подкрепят като шеф. Същата била причината и за другата съществена рокада в „Тази сутрин” – назначението на Биляна Гавазова като втора водеща.

Тя ще работи в двойка с Йоцов. Авторката на „Чети етикета” беше лице на предаването заедно с Хекимян допреди 6 години. После роди и, когато се върна от майчинство, пое сутрешните новини и потребителската си рубрика, а основен водещ остана единствено арменецът. Като шеф на новините обаче той реши, че в сутрешния блок отново трябва да работи двойка – мъж и жена.

Предпочел е Биляна пред другата основна кандидатка за позицията – Мария Цънцарова. Съображенията му, според слуховете, са били изцяло лични. Хекимян бил близък с Гавазова и трудно се сработвал с Цънцарова. Говори се дори, че искал да я уволни, но не смеел, защото се страхувал, че ще предизвика огромен скандал. Затова пък преди няколко седмици уволни нейния „гръб” в телевизията – шефката на актуалните предавания Валя Гиздарска. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бате

Бате

28.02.2021 | 20:31

Харесвам го Йочев, но БтВ е висока летва за него. Дано се справи.

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?