Следвайте ни

Изумително! Разкриха тайна връзка между Йорданка Христова и Лили Иванова

viber icon

Тайна сестра в САЩ, която е абсолютно нейно копие, крие Йорданка Христова. Още по-любопитното е, че кака ѝ се казва Лили Иванова и е адашка на примата на родната естрада.
Дублажът в имената създавал куриозни ситуации на Данчето, която не смеела да каже как се казва сестра ѝ, защото непрекъснато някой си помислял, че ставало дума за колежката ѝ Лили Иванова, и изпадал в шок, че двете най-големи звезди на родната естрада имали кръвна връзка.

Всъщност сестрата на Йорданка от 25 години живее отвъд Океана, в Бъркли, щата Калифорния. Там тя била здравен работник. Макар Лили да няма гласовите данни на Данчето, познава музикалния бранш в детайли, пише retro.bg.

Тя е пряк свидетел и съучастник в ранните успехи в кариерата на Христова. Години наред е била неин импресарио, един от първите на частна практика у нас в годините на соца. Станала и неин шофьор, контактувала с Импресарска и Концертна дирекция, редила се по каси за получаване на хонорари. Имала генерално пълномощно и се разпореждала по бюрократичните въпроси. От това време чак до емиграцията си Лили винаги държала в колата си касети и афиши на Йорданка Христова. Помагали ѝ в магазини, в болници, даже пред КАТ.

Всъщност каката на естрадната звезда била причината и тя да изгрее на голямата сцена, защото именно Лили видяла афиш за конкурс за набиране на млади таланти и я навила да се яви на прослушването, което ѝ дало силния старт в кариерата. И втори път каката на Йорданка Христова съдбоносно се намесила в живота ѝ. За тази случка е разказвала и дъщерята на Данчето – Ивана. Когато певицата разбрала, че е бременна с нея, след като вече имала едно дете – сина си Григор, който не я оставял да се наспи и я откъснал за няколко години от концертния живот, искала да направи аборт. Сестра ѝ обаче я убедила да задържи дъщеря си.

  „Да имаш сестра певица от такава величина, е привилегия! Липсват ми вълненията и успехите ѝ, на които някога бях свидетел“, казва Лили, по мъж Иванова, която уредила добре живота си в Щатите, където последно била супервайзер в стоматологична клиника. С нея там е и семейството – съпруг и син, но България не спира да ѝ липсва. Прибира се, когато има възможност, а певицата винаги я чака на летището и после я изпраща с тъга в очите.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?