1553
Следвайте ни

Изумително! Цвети и Виктор от "Фермата" заминават за..

viber icon

Цвети и Виктор от „Фермата“ 7 заминават заедно за Лондон. Те изумиха всички с намеренията си, които се оказаха благотворителни.

Култовите риалити звезди обединяват сили, за да направят нещо наистина човешко. А българите зад граница вече ги очакват, тъй като Цвети и Виктор споделиха какво ще носят със себе си.

Те ще участват в благотворително събитие в Българския културен институт (БКИ), което ще се проведе в събота, 11 декември, от 17:00 ч. Целта е да се съберат средства за възстановяването на манастира „Св. архангел Михаил“, край който се провежда настоящият сезон на „Фермата“.

 „Ще занесем 50 „Алманах“-а, така че българите в Лондон ще могат да си купят това полезно четиво“ – споделиха Цвети и Виктор пред LadyZone.bg.

„Благодаря на участниците във „Фермата“ 7, че отделиха толкова време и усилия за възстановяването на манастира. Благодаря и на Българския културен институт в Лондон, че откликна и прие да бъде домакин на събитието. Освен по дарителска сметка, българите в Лондон ще могат да направят дарение и на място“ – уточни за сайта ни Цветелина Иванова, организатор на събитието.

През 1978 г. Шумският манастир „Св. архангел Михаил“ е обявен за паметник на културата с художествено значение на местно ниво.

До църквата има жизнен дъб на повече от 400 години. Вътрешността на църквата е изписана с характерната за XVI – XVII в. живопис. Изобразени са Христос, Страшният съд, светците конници Георги и Димитър и патрона на църквата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?