Следвайте ни

Изтърваха! Петър и Йордан от Фермата" с потресаващ гаф СНИМКИ

viber icon

Любимците на зрителите от риалити предаването "Фермата", оказва се, не са участниците. Сърцата на публиката си спечелиха абсолютно безапелационно прекрасните кутрета от породата каракачанка, които се родиха пред очите на зрителите.

Припомняме, че на 11 септември каракачанското куче Йорга роди във „Фермата“ 13 кученца, от които 9 оцеляха. От ladyzone.bg разговаряха със стопанина Андрей, за да разберат какво се случва с тях, както и с неговото стадо от 120 овце. 

Всички кученца на Йорга са кръстени с имена, започващи с „М“. Традицията повелява при първо раждане на куче в стадото животните да носят имена, започващи с „А“, после с „Б“ и т.н. по ред на азбуката.

По стара овчарска традиция 40 дни след раждането собственикът на стадото първи си избира кое мъжко куче от новородените да запази за себе си. Андрей избира Мечит – кръстен е на едноименния връх в Рила. 

 „Смея да твърдя, че кучето се отличава с борбеност, твърд характер, интелект и инстинкт за охраняване на стадото“ – коментира стопанинът на „Фермата“.

Снимка: bTV Media Group

Бащата на кучетата е Вайс от Нови хан. По т.нар. бащино право неговият собственик има право на едно куче. Той си избира Мойра, която бе кръстена от Даяна Ханджиева.

Едно от кучетата на име Моксика е при пилота Петър. В момента кучето е при майка му в Шумен. Илюзионистът Йордан е трябвало да вземе Марко, но плановете му се променят и сега кучето е в една винарска изба в село Брестник, Пловдивско. Мненията в интернет и за двамата никак не са розови, след като стана ясно, че не те се грижат за кутретата. 

Мечит
Снимка: К. Пунева

Едно от кучетата на име Моканин е в село Равно поле и охранява стадо. Тези кучета се чувстват най-добре именно около стадо. Това им е генът, да бъдат пазачи.

 В края на разговора Андрей ни сподели, че единственият му план за 2021 г. е да увеличи стадото си. След Гергьовден най-добрите женски агнета се запазват, за да подновят стадото.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?