Следвайте ни

Изповед! Синът на Ген. Деси с горещи разкрития за Румен Радев СНИМКА

viber icon

Синът на първата дама Десислава Радева от брака ѝ с депутата от БСП Георги Свиленски – Страхил, за първи път проговори публично, но не пред български медии, а за студентския вестник на университета „Маунт Мърси“ в щата Айова в Америка, където през това лято се дипломира.

Няколко месеца преди да се дипломира като бакалавър по бизнес администрация, наследникът на Ген. Деси е интервюиран за университетския вестник, а статията, която излиза за него, е със заглавие „Студент волейболист 3-ти курс се справя с фамилната известност“, пише ретро.бг. В материала се разказва как преди да пристигне в Щатите през 2016 г., Свиленски е живял през цялото време в своята родна страна – България, където негов доведен баща е настоящият президент Румен Радев, с когото имат добра връзка.

„Имаме приятелски отношения с него. Обичаме да се разхождаме заедно и той винаги е до мен“, споделя Страхил за своя пастрок. „Той има повече от приятелска роля в живота ми, но така ми харесва, защото с него е лесно да се говори и винаги мога да му поискам съвет“, допълва доведеният син на Румен Радев.

В статията се казва, че Свиленски е живял три години заедно с Радев, преди да замине за Америка през 2016-а. Според твърденията му Радев е споделял един покрив с него и майка му Десислава от 2013 г. В същото време обаче държавният глава все още е бил законно женен за първата си съпруга и майка на двете му деца – Гинка, с която се развеждат официално на 20 януари 2014 г.

Страхил продължава разказа си, като признава, че е опитал да запази политическата позиция на втория си баща в тайна, а една от причините, поради която му харесал животът в Америка, била, че можел да избяга от цялото внимание, което вървяло ръка за ръка с поста на Радев.

„Не мисля, че това, че моят втори баща е президент, ме определя като човек. Предпочитам хората да съдят за мен по моите постижения и провали. Нямам никакви заслуги за това, което е направил той“, допълва синът на първата дама, който стана спортист на годината в своя ВУЗ през миналата година. Той разкрива, че е получил спортна стипендия, за да играе волейбол в университетския тим на „Маунт Мърси“, когато завършил Испанската гимназия в столицата, и споделя някои от бъдещите си планове. „Искам да запиша магистратура в Европа, да поиграя още 2-3 години там и да започна професионалната си кариера“, казва Страхил, който още от осмокласник дава заявки за волейболния си талант, а преди да стане студент, е една от звездите на „Левски“.

„Хобитата ми включват гледане на спортни програми, играене на видеоигри и излизания с приятели и съотборници“, лаконичен е Свиленски, когато го питат как прекарва свободното си време. Той споделя, че е доволен, че е срещнал доста интересни хора в университета и е успял да завърже интернационални приятелства. „Няма нищо специално покрай мен. Опитвам се да бъда съвсем нормален човек“, завършва откровенията си Страхил.

Прави впечатление, че в целия материал, посветен на него, няма нито ред за биологичния му баща – депутата Георги Свиленски. Името на майка му Десислава също отсъства. При последното си прибиране у нас обаче Страхил бе засечен именно със своя роден татко в голям столичен мол, където двамата обменяха пари в чейндж бюро. Въпреки очакванията бившите съпрузи Георги и Десислава да се съберат заедно по случай официалната церемония за връчването на дипломата на сина им в Щатите събитието не се състоя заради пандемията от коронавирус и бе проведено онлайн. Не е ясно обаче дали и къде е кандидатствал Страхил, за да продължи образованието си с магистърска степен.

Коментари (12)

Варненка

Варненка

12.10.2020 | 08:34

Какъв втори баща? Някой се е загубил в превода май. Ако не е така е много нелепо да нарича "втори баща" човек, който е съпруг на майка му едва от няколко години. Ако го беше гледал от малък-ОК.Но така...

Отговори
5 1
Фъкю

Фъкю

12.10.2020 | 08:21

Тая доста са мънгяли, ген. Деси хахаха

Отговори
3 0
Медийна партенка

Медийна партенка

11.10.2020 | 12:05

Нищо лошо няма в това, което е казано за Радев, но е представено по връждебен начин - Ген. Деси.

Отговори
7 8
дии

дии

09.10.2020 | 10:17

Децата на червените винаги отиват в така омразния им САЩ. Никога Масква ! А червените им родители най-обичат зелените пари. Никога рубли! Но иначе силно любят матушка Расия и силно мразят льошата Америка.

Отговори
32 16
Коко

Коко

11.10.2020 | 20:03

Това са глупости, които пишете. От тъпа българска злоба, присъща на аутсайдер. В Америка учат деца и на червени, и сини, пембени. А руските университети са сред 100те най-престижни в света. За разлика от нито един български. Но Москва е изключително скъп град и до скоро не се даваха стипендии на българските студенти. За климата да не става и дума. Твърдо съм на мнение, че всеки русофоб е простак!

Отговори
9 16
Ил3

Ил3

12.10.2020 | 11:51

И ти си простак или простакеса,що русофилите СТЕ етикет,а много умен или умна Майка ти.....................

Отговори
2 0
Ил3

Ил3

12.10.2020 | 11:57

Коко заминавай за Русия ама ти не си бил там за да видиш истинска простоти.Българите сме цвете пред тях,ако поживеем 6м,ще ти се драйфа.Когато не си видял не плямпай Тъпчо.Университети топ 100 ти НАЙСТИНА си кух

Отговори
7 0
Защо ли

Защо ли

09.10.2020 | 10:13

На всички комунистически копелдаци копеленцата им са в Америка Защо ли

Отговори
27 6
Герб са лицемери

Герб са лицемери

11.10.2020 | 12:10

Радев е повече демократ от всички депутати на Герб, взети заедно.

Отговори
12 22
ВАЗА

ВАЗА

12.10.2020 | 11:59

Баща ти е лицемери.Щото ходи с леля ми.

Отговори
0 2
Няма лошо, такъв е бил изборът им

Няма лошо, такъв е бил изборът им

09.10.2020 | 10:06

Пък привържениците на Радев и Свиленски да си пишат за Хамерика, Фашингтон, реднеци и кравари.

Отговори
16 4
Лошо

Лошо

12.10.2020 | 12:02

Избора на твойте родители е грешен,спрямо твоето присъствие нашата Планета

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?