Следвайте ни

Изплува ново шокиращо разкритие за баба Ванга

В нов филм за пророчицата излиза друга версия за ослепяването й

viber icon

Жаклин Кенеди е търсила Ванга след убийството на съпруга й - американския президент Джон Кенеди, за да пита кой го е прострелял. Това твърди в документалния си филм режисьорът Стоян Петров "Ванга - човек и феномен", чиято премиера препълни столичната зала 1 на НДК. 

23 години след кончината на Вангелия Гущерова става ясно, че тя е била посещавана не от един и двама големи политици от цял свят. Според информация на близките й, след убийстото на Джон Кенди неговата вдовица Жаклин долетяла до Югославия, за да се срещне с петричката пророчица. Властите в България обаче не разрешили на баба Ванга да напусне страната и така срещата между двете жени така и не се състояла. В лентата има кадри с индийския духовен учител Сатя Сай Баба, който отива да посети Вангелия в дома й. Но какво са си казали двамата, така и не става ясно. За премиерата на лентата у  нас бе политикът и шахматист Кирсан Илюмжинов, който е и един от вдъхновителите за направата на филма. 

Бившият игумен в Роженския манастир "Йоан Богослов" също разкрива подробности около приятелството си с Ванга.

50-минутната лентата "Ванга - човек и феномен" започва с интервю със сина на първия братовчед на Ванга, който оборва фактите и заявява, че не в Струмица, както е посочено в паспорта й, а в селото до него - Ново село, е родена пророчицата. Той показва руини от родната й къща и споделя, че не ги маха от двора си, защото много хора идват и си взимат късчета от тях за сувенири. Версията за ослепяването на пророчицата също е малко по-различна   - в нея= се казва, че буря не я вдига във въздуха, отнася само забрадката й, а нещо свръхестествено се случва с нея и тя загубва зрението си.

 

Източник: блиц

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?