Следвайте ни

Изненадваща рокада в БНТ! Свалят от ефир знаков водещ СНИМКА

viber icon

Горан Благоев и предаването му "Вяра и общество" са свалени от ефира на БНТ. Причината е, че водещият вече е част от партията на Цветан Цветанов, а според Закона за радиото и телевизията лице на БНТ няма право да се обвързва с политически партии и движения, обясниха от обществената медия. Благоев обаче остава продуцент в нея.

За свалянето на предаването първи съобщи самият автор и водещ в профила си във фейсбук. Ето какво пише той:

 "Преди един час бях извикан от от програмния директор на БНТ г-н Ивайло Огнянов в присъствието на неговите заместници, за да бъда уведомен, че предаването "Вяра и общество" по решение на УС на БНТ е свалено от ефир, аз вече не съм нито негов водещ, нито негов изпълнителен продуцент. Мотивите му, цитирам: във връзка с всичко онова, което стана напоследък около предаването и това, че ти не криеш, че си член на партия, УС прецени, че при тази ситуация ти не можеш повече да водиш предаването. Не си уволнен, оставаш изпълнителен продуцент на извънредните предавания, свързани с националния и църковния календар. Край на цитата.

Само ще уточня, че решение на управителния съвет все още не ми е представено. Според вече публикуваната програма на БНТ за тази седмица на 10-ти октомври във времето на предаването е предвидено предаването "Религията днес" - както ми беше обяснено с нов водещ и с нов изпълнителен продуцент. Желая им успех!!!"

"Да, има решение на управителния съвет за промяна на програмата. Вместо "Вяра и общество" ще има ново предаване, което ще представя не само православието, но и всички религии, които съществуват", каза генералният директор на БНТ Емил Кошлуков пред "24 часа".

По думите му има и решение на етичната комисия в телевизията за административно наказание на Благоев, който бил нарушил етичния кодекс. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?