Следвайте ни

Изключително: Първото инвитро бебе у нас стана майка СНИМКИ

viber icon

33-годишната Илияна Тирилова, която е първото дете, създадено в епруветка през 1988 г. не само у нас, но и в цяла Източна Европа, вече има наследник, пише "България Днес".

Малкият Лиам се появява на бял свят в САЩ, където българката живее от дълго време - близо 20 години. Зад Океана Илияна се запознава със съпруга си Майкъл, който е асириец.

И този месец добрата новина идва - Илияна ражда момче с тегло малко над 3 килограма. Тя признава, че по време на бременността си е имала проблеми, но успява да се пребори и да даде живот на здраво детенце. Първото българско инвитро бебе и бебето му вече са изписани от американската болница и се радват един на друг в домашни условия.

Илияна и Майкъл вдигнаха сватба в края на 2018 г. след 5-годишна връзка, която започва на сватбата на най-добрата приятелка на българката. Въпреки че живее зад океана, тя никога няма да забрави "създателя" си д-р Илия Ватев, на когото е кръстена. Самата Илияна не си спомня как родителите й са съобщили, че е изкуствено зачената, но ясно си спомня за първата си среща с лекаря.

Илияна и д-р Ватев

"Споменът ми е много ясен. Един ден д-р Ватев дойде в град Рила, където живеехме. Беше висок, красив мъж. Имам чувството, че го познавам цял живот. С него сме изключително близки, чувствам го като втори баща", коментира преди време нашенката пред вестника.

Българката е горда, че е първото бебе в епруветка, въпреки че през детските си години е била подигравана за това. "Никога не ми е било тъжно заради това, че ми се подиграват. Наричали са ме "бебе в епруветка", но това не ме е обиждало. Напротив. Винаги съм била горда", признава Илияна.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?