46

Изхвърлете тези 6 неща от спалнята и ще сте по-щастливи

Декорът на спалнята трябва да се третира със специално внимание - в крайна сметка в тази стая човек почива и се зарежда с енергия за целия ден.
Затова всичко в нея трябва да допринася за спокойствието и релакса, а някои неща да ги няма. В материала по-долу ще намерите списъка с нещата, на които не им е мястото в интериора на спалнята

Телевизор

Тази вещ се премахва от спалнята, за да се избегне изкушението да гледате филми или телевизионни предавания преди лягане.

Смартфон

Причините да "изгоните" тази джаджа от спалнята са почти същите като вече споменатите за телевизора. Сиянието на телефона лесно събаря естествените биоритми на човешкото тяло, нарушавайки обичайния модел на сън.

Навикът да поставяте смартфон под възглавницата през нощта се отразява още по-зле на човек - всичко това заради електромагнитните вълни, излъчвани от джаджата. Ето защо въпреки голямото изкушение да поддържате връзка денонощно, през нощта смартфонът все пак трябва да бъде преместен в друга стая.

Голямо огледало

Мнението както на дизайнерите, така и на лекарите остава непроменено - големите огледала в спалнята пречат на релакса и вредят на заспиването.

Тази мебел е особено опасна близо до леглото, където човек, който лежи върху него, може да види отражението си. В краен случай отстрани на леглото може да се окачи малко огледало. Същото важи и за огледалните повърхности - за стаята за почивка е по-добре да се предпочитат матовите мебелни текстури.

Вътрешен фонтан

Клокочещият фонтан в спалнята е красива техника, но никак не е полезна за здравия сън. Шумът на водата, противно на общоприетото схващане, често не отпуска, а дразни – особено уморения и недоспал човек.

Спането в стая с течащ фонтан може постепенно да доведе до развитие на безсъние, повтарящи се главоболия и общо състояние на депресия. Ето защо е по-добре да поставите този живописен декоративен елемент в хола или трапезарията.

Часовник

На първо място, става дума за два модела - електронни със светещ циферблат и часовници със силно тиктакане или звънене. Първите нарушават тъмнината, необходима за добър сън, а вторите - тишината.

Часовниците за спалнята трябва да са безшумни, да нямат цветни или звукови ефекти и да не привличат много внимание. Ако човек не вижда добре на тъмно, за него е перфектен модел, който включва светене при натискане на бутон или лек удар в горната част на часовника.

Спално бельо с бродерия

Изящните бродирани калъфки за възглавници или завивки изглеждат добре само във филмите и на страниците на списанията. В ежедневието дори най-тънката и лека бродерия дразни кожата, протрива я, затруднява удобното лягане и заспиването.

Освен това бродираните шарки на възглавницата могат да се отпечатат върху бузите и челото на спящия за дълго време. Ето защо, за да не пречи нищо на спокойния сън, по-добре е да се даде предпочитание на спално бельо с еднаква текстура, пише Actualno.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?