Следвайте ни

Изхвърлете ги незабавно! Кои вещи нямат място в спалнята

viber icon

Много хора използват спалнята си предимно и само за сън, други извършват повечето от ежедневните си дейности там.

Хубаво е все пак да не държите определени вещи в тази стая, защото могат да ви навредят по различни начини. Мястото за сън и почивка трябва да е подредено така, че наистина да ви настройва на тази вълна. Ето какви стъпки можете да предприемете в тази посока:

1. Часовник-будилник или телефон

Ако държите до главата си часовник, който ползвате за будилник, ще се измъчвате от тревожни мисли дали ще се наспите достатъчно, особено ако често се будите през нощта. Преместете го в друга стая, където все пак можете да го чуете, когато звънне в часа за събуждане.

Не е препоръчително да държите и телефона близо до себе си в спалнята, за да не се изкушавате през нощта проверявате часа и или съобщенията, които сте получили.

2. Семейни снимки

Повечето хора обичат да държат семейни снимки в дома си, но според Фън Шуй е важно снимките да не бъдат в спалнята. Причината е, че гледането на снимки на семейството си късно преди лягане може подсъзнателно да причини безпокойство и стрес - възможно е да започнете да мислите за отговорностите си към близките ви и дали се справяте с всичко.

3. Фитнес уреди

Фитнес уредите заемат място и ако нямате голям дом, съхраняването им може да бъде сложно. Но в никакъв случай недейте да ги държите в спалнята си. Освен че не е хигиенично, те причиняват излишна и нежелана бъркотия в помещението за почивка.

4. Работно бюро

Важно е да разграничавате времето си за работа от времето за релаксация, особено когато работите от вкъщи. Също така е важно да знаете, че спалнята е мястото, където си почивате, и не трябва да я свързвате с отговорностите, които чакат да бъдат свършени.

Най-добре е работното ви място да бъде в хола или друга стая по възможност.

5. Печка или отоплително тяло

Ако в стаята, в която спите цяла нощ, работи печка или друг вид отоплително тяло, това със сигурност не се отразява добре върху вашето здраве. Въздухът се изсушава и това може да създаде затруднения с дихателните пътища. Хората със сърдечни проблеми и астма трябва да бъдат много внимателни с нагревателите в спалнята, тъй като те могат да повишат нивата на въглероден окис във въздуха. Просто изключвайте отоплителните уреди, когато си лягате или излизате от стаята.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?