46

Италианският консул готви в "Черешката на тортата"

Домакин в „Черешката на тортата“ бе почетният консул на Италия в Пловдив - сицилианецът Джузепе де Франческо. Той покани своите гости - почетните консули на Норвегия, Гана, Тайланд в България, в уютния си дом в пловдивското село Белащица. 

Джузепе посрещна компанията с просеко. Той сервира на масата домашно приготвен хляб и студено предястие - салата от октопод с картофи, магданоз, лимон и чесън. След това, както е традицията в Италия, последва т.нар. примо, или първо ястие, в случая паста с патладжани и доматен сос. Основното бе пълнени калмари с домашна галета, яйце, каперси и магданоз и доматено конкасе. Десертът беше типично сициалиански - апетитни каноли с крем, а вместо кафе вечерта завърши със специално подбран аперитив.

Джузепе де Франческо говори за храната на своите отбрани гости, а апетитните италиански специалитети, които им бе подготвил, всички оцениха с десетка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?